Ilmastoviisaat taloyhtiöt

Ilmastoviisaat taloyhtiöt hankkeen tavoitteena on taloyhtiöiden digiloikkaa vauhdittamalla saada asunto-osakeyhtiöt ja asukkaat aktiiviseksi osaksi älykaupunkia ja ilmastonmuutoksen torjuntaa. Tule mukaan luomaan uutta digitalista tulevaisuutta!


Taloyhtiöihin liittyy paljon erilaista tietoa, kuten esimerkiksi laajuustiedot, energiankulutus, olosuhteet, korjaushistoria, energia-ja kuntokatselmukset ja PTS-suunnitelma. Tieto on kuitenkin pirstaloitunut usean eri toimijan järjestelmiin, joista tiedon saanti asukkaalle tai jakaminen energiatehokkaita ratkaisuja tarjoavalle yritykselle on hankalaa. Tietoa ei usein löydy edes digitaalisessa muodossa, jolloin uusien ratkaisujen pääsy tälle markkinalle on vaikeaa.

Ilmastoviisaat taloyhtiöt hankkeen tavoitteena on avata markkinoita uudenlaisille energiatehokkuutta lisääville palveluille ja ratkaisuille kerrostalokannassa (asunto-osakeyhtiöt). Hankkeessa kehitetään asuinkerrostalojen tiedon keräämiseen, omistajuuteen ja jakamiseen liittyviä yhteisiä toimintamalleja ja käytäntöjä, jotta tieto on saavutettavaa ja mahdollistaa yrityksille uudenlaisen palveluliiketoiminnan kehittämisen tälle asiakassegmentille (taloyhtiöt ja/tai yksittäiset asukkaat).

GBC: rooli hankkeessa on koota markkinanäkemystä ja parhaita käytäntöjä digitaalisen tiedon hyödyntämisestä ja jakamisesta asunto-osakeyhtiöissä. Opit kootaan digioppaaseen ja 2020 toteutettavaan koulutukseen.

Hankeosapuolet

Lisätietoja hankkeesta

Artikkelit ja Blogit hankkeen tiimoilta

» GBC uutinen: Uusi hanke vauhdittaa taloyhtiöiden digiloikkaa ja luo ilmastoviisasta kaupunkia

» Forum Virium: Ilmastoviisaat taloyhtiöt – talojen energiahukka kuriin IoT-sensoreilla

» Vantaan kaupunki: Ilmastoviisaat taloyhtiöt

» Kiinteistöposti 1/2019 Lisää digitaalista ilmastoviisautta 7 taloyhtiöön (sivu 44->)

 

 

Työpajat ovat avoimia ja suunnattu kaikille energiatehokkuuden ja digitalisaation parissa toimiville. Pääpainona asunto-osakeyhtiöt, mutta monia oppeja voi soveltaa myös muun tyyppisiin kiinteistöihin.

Tule mukaan kehittämään alaa ja löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksi!

Seuraa alla olevia linkkejä työpajakohtaisille sivuille joilta löytyy myös ilmottautumislinkit.

Asukkaan MyData 12.3. ilmottautuminen ja lisätiedot

Kiinteistön MyData 4.4. ilmottautuminen ja lisätiedot

Asunto-osakeyhtiö asiakkaana 16.4. ilmottautuminen ja lisätiedot

Avoin Data 29.4. ilmottautuminen ja lisätiedot

Lisätietoja: Lauri Tähtinen (etunimi.sukunimi@figbc.fi)