Tapahtumat

#BuildingLife tiekarttatyöpaja

keskiviikko 2.10.2024

09:00 - 12:00

Siltasaari 10 (Siltasaarenkatu 8-10, 00530 Helsinki)

Maksuton #BuildingLife -kannattajille

Ilmoittaudu mukaan!

#BuildingLife -tiekarttatyöpajasarjan aikana osallistujat saavat tietoa ja ohjatun prosessin organisaation oman hiilitiekartan tekemiseen, verkostoitumista ja vertaisoppimista muiden työpajoihin osallistuvien kesken, sekä näkyvyyttä oman tiekartan julkistukselle.

Työpajasarja on kaksiosainen. Ensimmäinen osa järjestetään live-tapahtumana paikan päällä Helsingissä, Siltasaari 10:ssä (Siltasaarenkatu 8-10, 00530 Helsinki).

Työpajan toinen osa järjestetään myöhemmin ja päivämäärä tarkentuu osallistujien toiveiden mukaan. Organisaatiot tuottavat työpajojen välissä luonnoksen omasta tiekartastaan. Työpajasarjan toisessa osassa käsitellään tiekarttojen luonnoksia ja saatte niihin kehitysehdotuksia asiantuntijoilta.

Liity #BuildingLife -kannattajaksi

Työpajasarja on tarkoitettu #BuildingLife -kannattajille. Työpajaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Onko yrityksenne kiinnostunut #BuildingLife -kannattajuudesta? Tutustu #BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelmaan ja ilmoittaudu kannattajaksi. Lisätietoja ja yhteystiedot löydät #BuildingLife -verkkosivuilta.

Alustava ohjelma

  • Yhteinen alustus tiekarttojen tekemiseen
    • Miksi tiekartta ja tavoitteet kannattaa luoda?
    • Tiekarttatyön perusteet
  • Toimijaryhmäkohtaiset pienryhmätyöskentelyt
    • Tavoitteiden, päästölähteiden ja toimenpiteiden tunnistaminen ja priorisointi
  • Yhteenveto ja seuraavat askeleet.

Huomioi, että ennen työpajaa saat muutamia ennakkotehtäviä, jotta voimme räätälöidä työpajaa paremmin osallistujien tarpeiden mukaiseksi. Varaa siis hetki aikaa lomakkeen täyttämiseen!

Huomaa myös, ettet saa ilmoittautumislomakkeen lähettämisestä itsellesi kalenterivarausta vastaussähköpostina! Muista siis merkitä 2.10.2024 klo 9 – 12 kalenteriisi! Lähetämme sinulle lisätietoja sähköpostitse ennen tapahtumaa.

Tutustu myös näihin!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

#BuildingLife pikaoppaat vähähiiliseen rakentamiseen

Green Building Council Finlandin ja A-Insinöörien tuottamat seitsemän pikaopasta vähähiiliseen rakentamiseen kattavat selkeästi hankkeen eri vaiheet. Rakennuttajan, arkkitehdin ja pääsuunnittelijan, rakennesuunnittelijan, taloteknisen suunnittelijan, urakoitsijan, infrarakennuttajan ja rakennustuotevalmistajan tiiviit pikaoppaat voit ladata maksutta käyttöösi.

BuildingLife Programme for Carbon Neutrality in the Built Environment

#BuildingLife National Roadmaps demonstrate how FIGBC suggests we adopt whole life carbon targets in Finland.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun