20.1.2025

Jäsentarina: Hilti haluaa olla mukana innovoimassa kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalousratkaisuja

Hilti (Suomi) Oy on toiminut FIGBC:in jäsenenä tammikuusta 2023 alkaen. Rakennusalalle työkaluja, teknisiä ratkaisuja, ohjelmistoja ja palveluita tarjoava Hiltiliittyi jäseneksi, koska FIGBC:n tarjoama organisaatioverkosto on ainutlaatuinen yhteistyön foorumi, joka vauhdittaa rakennusalan vihreää siirtymää ja kiertotalousratkaisujen innovointia.

Hilti (Suomi) Oy on toiminut FIGBC:in jäsenenä tammikuusta 2023 alkaen. Rakennusalalle työkaluja, teknisiä ratkaisuja, ohjelmistoja ja palveluita tarjoava Hilti liittyi jäseneksi, koska FIGBC:n tarjoama organisaatioverkosto on ainutlaatuinen yhteistyön foorumi, joka vauhdittaa rakennusalan vihreää siirtymää ja kiertotalousratkaisujen innovointia.

Johanna Häyrinen, kestävän kehityksen johtaja.

Hiltin kestävän kehityksen johtaja Johanna Häyrinen on osallistunut jäsenyyden aikana aktiivisesti talonrakentamisen jäsenfoorumin tapaamisiin, kestävyysosaamisen ohjausryhmän kokouksiin ja #BuildingLife-kannattajien työpajoihin. Häyrinen kuvailee tilaisuuksia vertaisryhmiksi, joissa eri organisaatioiden asiantuntijat pääsevät jakamaan tietoa vastuullisuustyöstä.

”On ollut arvokasta kuulla, mitä kaikkea muut organisaatiot tekevät kestävän kehityksen parissa, ja jalkauttaa parhaita käytäntöjä Hiltin porukan kouluttamiseen”, sanoo Häyrinen.

Myös Hiltillä itsellään on annettavaa muille FIGBC:n jäsenille, sillä kestävä kehitys on ollut strategian ytimessä useita vuosia. Hilti Group on julkaissut kattavaa kestävän kehityksen raporttia vuodesta 2019 alkaen. Tuotteiden kestävyys on puolestaan ollut arvona jo yrityksen perustamisvuodesta 1941 saakka.

”Edistämällä kestävää liiketoimintaa voimme taloudellisten tekijöiden lisäksi priorisoida ympäristövastuun sekä ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvoinnin”, toteaa Häyrinen.

Tietomallinnukset auttavat tuotesidonnaisten päästöjen vähentämisessä

Häyrinen nostaa esiin, että tuotesuunnittelulla, teknologialla ja optimoinnilla on keskeinen rooli Hiltin tavassa edistää kestävää kehitystä ja kiertotaloutta. Sen lisäksi että Hilti valmistaa sertifioituja ja turvallisuus- ja ympäristöstandardien vaatimusten täyttäviä tuotteita, se tarjoaa asiakkailleen suunnittelupalvelua tuotehankintojen optimointiin.

”Analysoimalla asiakkaidemme kalustotarpeen tai suunnittelemalla tietomallinnukseen perustuvia optimoituja ratkaisuja, ohjaamme heitä hankkimaan vain niitä tuotteita, joihin on tarvetta”, kuvailee Häyrinen.

Tuottavuuden ja vastuullisuuden logiikka on seuraava: säästämällä materiaaleja ja ostamalla vain tarpeeseen, voidaan vähentää hukkaa, säästää euroja ja pienentää hiilidioksidipäästöjä.

Hankituille tuotteille Hilti puolestaan tarjoaa elinkaaripalveluita. Hilti huoltaa työkaluja omassa huoltokeskuksessaan ja voi tarjota huollon ajaksi lainalaitteita, jotta työ rakennustyömailla jatkuu keskeytymättä. Hilti on myös sitoutunut huolehtimaan palautuneiden laitteiden kierrätyksestä ja uudelleenkäytöstä. Palautuneita työkaluja siirretään lainalaitteiksi, lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen ja niistä puretaan tiukat laatustandardit täyttäviä varaosia huollon tarpeisiin.

”Toivomme, että yhä useampi rakennusalan urakoitsija ymmärtäisi tarkastella tuotteiden hankintahinnan sijasta tuotteiden elinkaarihintaa. Tarjoamamme palvelumalli on yhtä aikaa kustannustehokas ja mahdollistaa tuotesidonnaisten hiilidioksidipäästöjen vähentämisen, toteaa Häyrinen.


Hilti (Suomi) Oy
Jäsen 23.1.2023 alkaen
Hilti-konsernin pääkonttori sijaitsee Schaanissa, Liechtensteinissä. Yrityksellä on noin 34 000 työntekijää yli 120 maassa

Muita julkaisuja ja oppaita

Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Green Building Council Finlandin julkaisema kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus paljastaa: kestämättömyys ei kannata.

Rakentamisen luontosanakirja

Kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisille laadittu Rakentamisen luontosanakirja selkeyttää alan luontosanastoa. Ota termit haltuun!

Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva – Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi

Granlundin laatima selvitys: Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva - Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi.

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytila 2024

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytilakatsauksessa on tunnistettu viherrakenteen vahvistamisen pullonkauloja maankäytön suunnittelussa sekä hahmotettu alueellisen viherkertoimen merkitystä näille. Katsaus on laadittu osana ARVO – viherrakenteen vahvistaminen kaupunkien maankäytön suunnittelussa –hanketta.

Indicator for Circular construction – The role of public procurement

How to include circular construction criteria in public procurement? This study has been conducted using a combination of desk research and interviews.

Policy Pathways for Fostering Circular Transition in Construction in the Nordic Region

Executive Report seeks to synthesise the essential findings from Nordic Networks for Circular Construction (NNCC) -project.

Accelerate Circular Construction – Recommendations for Public Authorities

As a part of a transition to more sustainable, circularity is gaining more and more attention from the Nordic construction sectors.

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kestävyyden kuntotarkastus logo

Kuntotarkastus paljastaa: Kestämättömyys ei kannata.

Lue ja lataa Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Lue ja lataa

Siirry takaisin sivun alkuun