8.1.2021

Jäsenemme – kerro ajankohtaisia kuulumisia tai näkökulmiasi Loikka-blogissa!

Tervetuloa kirjoittamaan, herättämään keskustelua ja kertomaan organisaatiosi kestävän rakennetun ympäristön asioista laajemmalle yleisölle! Blogissa julkaistaan kannanottoja, nostoja ja mielipiteitä kiinteistö- ja rakennusalan hiilineutraalisuudesta, kiertotaloudesta ja kestävämmän elämän lähtökohdista kumpuavista aiheista.

Vuosi sitten ryhdyimme julkaisemaan FIGBC:n nettisivuilla Loikka-blogia jatkamaan keskustelua LOIKKA -e-lehden aiheista. Sen lisäksi, että saimme uuden viestintäkanavan, toivoimme ennen muuta pääsevämme lukemaan rakennetun ympäristön edelläkävijöiden – eli teidän jäsentemme – kestävyyskuulumisia, vinkkejä ja näkökulmia laajasti rakennetun ympäristön aiheista. Takana on nyt Loikka-blogin ensimmäinen vuosi – iso kiitos siitä kaikille kirjoittajille, lukijoille ja sosiaalisen median keskustelijoille. Saimme lukea yhteensä 23 blogikirjoitusta viime vuonna – mahtavaa!

Tervetuloa siis tänäkin vuonna kirjoittamaan, herättämään keskustelua ja kertomaan organisaatiosi kestävän rakennetun ympäristön asioista laajemmalle yleisölle! Blogissa julkaistaan kannanottoja, nostoja ja mielipiteitä kiinteistö- ja rakennusalan hiilineutraalisuudesta, kiertotaloudesta ja kestävämmän elämän lähtökohdista kumpuavista aiheista. Blogi on mahdollisuus kertoa, miten aiheet vaikuttavat yrityksesi toimintaan ja millaisia oivalluksia murros on saanut alulle. Jos sinulla on aihe mielessäsi tai jo lähes valmis kirjoituksesi odottaa julkaisua, ota yhteyttä! Tekstit voidaan julkaista myös muissa blogeissa ja jo muualla julkaistuja blogeja voi myös tarjota Loikka-blogiin.

Loikka-blogin parasta antia lienee yhdessä kestävyyden haasteiden ratkaiseminen ja tietoisuuden levittäminen. Blogi antaa tilaisuuden myös pohtia kestävän kehityksen teemoja laajasti alalla. Toivomme lisäksi monialaisen jäsenistömme erilaisten haasteiden tulevan sen kautta paremmin esiin.

Ohjeet blogi-kirjoitukselle:

  • Kirjoituksen pituus 1 A4, fonttikoko 11
  • Kirjoitus voi sisältää kuvituskuvan ja/tai kuvan kirjoittajasta
  • Ehdota kirjoitusta hiilineutraalisuudesta, kiertotaloudesta tai muusta kestävän rakennetun ympäristön ajankohtaisesta aiheesta.
  • Lähetä juttuaiheesi FIGBC:n toimistolle Visa Kivisaarelle (yht. tiedot alla).
  • Kirjoitukset valitaan ajankohtaisuuden ja kestävää kehitystä tukevien seikkojen perusteella.
  • Emme vastaanota tuotemainostuksia tai palveluiden esittelykuvauksia.

Yhteystiedot:

Visa Kivisaari

etunimi.sukunimi@figbc.fi 0469211230

Muita julkaisuja ja oppaita

Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Green Building Council Finlandin julkaisema kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus paljastaa: kestämättömyys ei kannata.

Rakentamisen luontosanakirja

Kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisille laadittu Rakentamisen luontosanakirja selkeyttää alan luontosanastoa. Ota termit haltuun!

Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva – Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi

Granlundin laatima selvitys: Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva - Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi.

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytila 2024

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytilakatsauksessa on tunnistettu viherrakenteen vahvistamisen pullonkauloja maankäytön suunnittelussa sekä hahmotettu alueellisen viherkertoimen merkitystä näille. Katsaus on laadittu osana ARVO – viherrakenteen vahvistaminen kaupunkien maankäytön suunnittelussa –hanketta.

Indicator for Circular construction – The role of public procurement

How to include circular construction criteria in public procurement? This study has been conducted using a combination of desk research and interviews.

Policy Pathways for Fostering Circular Transition in Construction in the Nordic Region

Executive Report seeks to synthesise the essential findings from Nordic Networks for Circular Construction (NNCC) -project.

Accelerate Circular Construction – Recommendations for Public Authorities

As a part of a transition to more sustainable, circularity is gaining more and more attention from the Nordic construction sectors.

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kestävyyden kuntotarkastus logo

Kuntotarkastus paljastaa: Kestämättömyys ei kannata.

Lue ja lataa Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Lue ja lataa

Siirry takaisin sivun alkuun