8.1.2021

Jäsenemme – kerro ajankohtaisia kuulumisia tai näkökulmiasi Loikka-blogissa!

Tervetuloa kirjoittamaan, herättämään keskustelua ja kertomaan organisaatiosi kestävän rakennetun ympäristön asioista laajemmalle yleisölle! Blogissa julkaistaan kannanottoja, nostoja ja mielipiteitä kiinteistö- ja rakennusalan hiilineutraalisuudesta, kiertotaloudesta ja kestävämmän elämän lähtökohdista kumpuavista aiheista.

Vuosi sitten ryhdyimme julkaisemaan FIGBC:n nettisivuilla Loikka-blogia jatkamaan keskustelua LOIKKA -e-lehden aiheista. Sen lisäksi, että saimme uuden viestintäkanavan, toivoimme ennen muuta pääsevämme lukemaan rakennetun ympäristön edelläkävijöiden – eli teidän jäsentemme – kestävyyskuulumisia, vinkkejä ja näkökulmia laajasti rakennetun ympäristön aiheista. Takana on nyt Loikka-blogin ensimmäinen vuosi – iso kiitos siitä kaikille kirjoittajille, lukijoille ja sosiaalisen median keskustelijoille. Saimme lukea yhteensä 23 blogikirjoitusta viime vuonna – mahtavaa!

Tervetuloa siis tänäkin vuonna kirjoittamaan, herättämään keskustelua ja kertomaan organisaatiosi kestävän rakennetun ympäristön asioista laajemmalle yleisölle! Blogissa julkaistaan kannanottoja, nostoja ja mielipiteitä kiinteistö- ja rakennusalan hiilineutraalisuudesta, kiertotaloudesta ja kestävämmän elämän lähtökohdista kumpuavista aiheista. Blogi on mahdollisuus kertoa, miten aiheet vaikuttavat yrityksesi toimintaan ja millaisia oivalluksia murros on saanut alulle. Jos sinulla on aihe mielessäsi tai jo lähes valmis kirjoituksesi odottaa julkaisua, ota yhteyttä! Tekstit voidaan julkaista myös muissa blogeissa ja jo muualla julkaistuja blogeja voi myös tarjota Loikka-blogiin.

Loikka-blogin parasta antia lienee yhdessä kestävyyden haasteiden ratkaiseminen ja tietoisuuden levittäminen. Blogi antaa tilaisuuden myös pohtia kestävän kehityksen teemoja laajasti alalla. Toivomme lisäksi monialaisen jäsenistömme erilaisten haasteiden tulevan sen kautta paremmin esiin.

Ohjeet blogi-kirjoitukselle:

  • Kirjoituksen pituus 1 A4, fonttikoko 11
  • Kirjoitus voi sisältää kuvituskuvan ja/tai kuvan kirjoittajasta
  • Ehdota kirjoitusta hiilineutraalisuudesta, kiertotaloudesta tai muusta kestävän rakennetun ympäristön ajankohtaisesta aiheesta.
  • Lähetä juttuaiheesi FIGBC:n toimistolle Visa Kivisaarelle (yht. tiedot alla).
  • Kirjoitukset valitaan ajankohtaisuuden ja kestävää kehitystä tukevien seikkojen perusteella.
  • Emme vastaanota tuotemainostuksia tai palveluiden esittelykuvauksia.

Yhteystiedot:

Visa Kivisaari

etunimi.sukunimi@figbc.fi 0469211230

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun