6.9.2024

Kommentoi ja vaikuta rakentamisen luontosanakirjan sisältöön

Rakentamisen luontosanakirjan kommentointikierros: 6.9.–22.9.2024.

Ekosysteemipalvelut, viherrakenne, kokonaisheikentymättömyys ja monet muut termit ovat nyt koottuna Rakentamiseen luontosanakirjaan.

Tarkoituksenamme on selkeyttää niitä termejä, jotka tulevat säädöskehityksenkin myötä osaksi rakennushankkeita, karsia pois mahdollisia väärinymmärryksiä ja helpottaa vaikkapa sopimusneuvotteluita, kun kaikki ymmärtävät mitä milläkin termillä todellisuudessa tarkoitetaan.

FIGBC julkaisee kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisille rakentamisen luontosanakirjan, jotta pystymme toimissamme puhumaan samaa kieltä. Sanakirja ei ole virallinen suositus.

Olemme työstäneet sanakirjaa luonto- ja biodiversiteettiteeman asiantuntijoiden kanssa jäsentyöpajassa elokuussa 2024.

Nyt kutsumme kaikkia jäseniämme vaikuttamaan alan termistöön. Rakentamisen luontosanakirjan kommentointikierros: 6.9.–22.9.2024

Kiinnitä kommentoinnissa huomiota:

  • Onko mukana oleelliset termit?
  • Ovatko termien määritelmät ymmärrettäviä?
  • Puuttuuko jokin termi?

Kaikki kommentit ovat erittäin tervetulleita ja ne huomioidaan sanakirjan kehittämisessä ja ylläpidossa.

Tutustu rakentamisen luontosanakirjan luonnokseen täältä

Kommentoi 22.9. mennessä palautelomakkeella

Sinua voisi kiinnostaa myös

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Askeleet vähähiiliseen rakentamiseen

Tämä käytännönläheinen opas auttaa alkuun, kun yrityksessänne pohditaan mihin oma tavoitetaso pitäisi asettaa, tai mitä olisi paras tehdä seuraavaksi.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kuntotarkastus paljastaa: Kestämättömyys ei kannata.

Lue ja lataa Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Lue ja lataa

Siirry takaisin sivun alkuun