2.10.2023

Millainen on hyvä hiilitiekartta – maksuttomat työpajat #BuildingLife -kannattajille

Millainen on hyvä hiilitiekartta ja miksi sellainen kannattaa tehdä? Miten parhaiten varautua tiukentuviin raportointivelvoitteisiin, EU-taksonomiaan ja päästöohjaukseen? Ota organisaatiosi kehittäminen kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa haltuun! Järjestämme 30.10.2023 alkaen maksuttomat työpajat #BuildingLife kannattajille. Nosta siis käsi ylös ja liity tähän joukkoon. Liity #BuildingLife -kannattajaksi Toimintaohjelman kannattajat sitoutuvat kiinteistö- ja rakennusalan yhteisten tavoitteiden mukaisesti toimimaan kohti hiilineutraalia rakennettua […]

Millainen on hyvä hiilitiekartta ja miksi sellainen kannattaa tehdä? Miten parhaiten varautua tiukentuviin raportointivelvoitteisiin, EU-taksonomiaan ja päästöohjaukseen?

Ota organisaatiosi kehittäminen kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa haltuun!

Järjestämme 30.10.2023 alkaen maksuttomat työpajat #BuildingLife kannattajille. Nosta siis käsi ylös ja liity tähän joukkoon.

Liity #BuildingLife -kannattajaksi

Toimintaohjelman kannattajat sitoutuvat kiinteistö- ja rakennusalan yhteisten tavoitteiden mukaisesti toimimaan kohti hiilineutraalia rakennettua ympäristöä 2035. Kannattajat sitoutuvat laatimaan toimintaohjelman (tai tiekartan), jonka avulla kehittävät liiketoiminnasta hiilineutraalia. Viitekehyksenä toimii #BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma. Esimerkkinä ja inspiraationa alalle toimivat kannattajien jo julkaisemat tiekartat kohti hiilineutraaliutta.

Liityt mukaan lähettämällä sähköpostia ja organisaationne logon Lauri Tähtiselle lauri.tahtinen (at) figbc.fi.

“Me #BuildingLife -hankkeen toimintaohjelman kannattajat sitoudumme kiinteistö- ja rakennusalan yhteisten tavoitteiden mukaisesti toimimaan kohti hiilineutraalia rakennettua ympäristöä 2035. Sitoudumme laatimaan itsellemme toimintaohjelman, jonka avulla kehitämme liiketoiminnastamme hiilineutraalia.”


#BuildingLife -kannattajia on jo yli kuusikymmentä. Valmiita tiekarttoja on julkaistu 14 kappaletta, ja ne toimivat esimerkkeinä ja kannustavat muitakin alalla laatimaan omat tiekarttansa. Katso kaikki kannattajat ja julkaistut tiekartat.

Toimi nopeasti

Työpajoihin mahtuu 20–25 organisaation edustajat. Ensimmäisessä työpajassa käydään läpi tiekarttatyön hyötyjä, laatua ja erilaisia viitekehyksiä. Saat suoria neuvoja asiantuntijoilta ja keskustelua vertaisryhmässä.

#BuildingLife -kannattaja – Ilmoittaudu mukaan!

Järjestämme #Buildinglife -kannattajille maksuttomat #BuildingLife tiekartta -työpajat alkaen 30.10.2023.

Tässä aamupäivän mittaisessa tapahtumassa käydään lävitse mm.

  • Miksi tiekartta kannattaa tehdä?
  • Tiukentuvat raportointivelvoitteet, EU-taksonomia ja päästöohjaus.
  • Millainen on hyvä hiilitiekartta?
  • Millaisia hiilineutraaliustavoitteita on EU-tasolla, kansallisesti tai yritystasolla.
  • Mitä hiilineutraalius tarkoittaa, millaisia viitekehyksiä on tarjolla.
  • Kuinka tiekartta käytännössä laaditaan?

Tarjoamme sinulle suoraa asiantuntija-apua. Pääset työskentelemään asiantuntijan johdolla toimijaryhmäkohtaisissa pienryhmissä. Työpajan toinen osa järjestetään yhteisen sopimuksen mukaan tammi-helmikuussa. Toisessa työpajassa käsitellään tiekarttojen luonnoksia ja saatte niihin kehitysehdotuksia asiantuntijoilta.

Huomioi, että ilmoittautumisen ohessa kysytään ennakkotietoja, jotta voimme räätälöidä työpajaa paremmin osallistujien tarpeiden mukaiseksi. Varaa siis hetki aikaa lomakkeen täyttämiseen. Huomaa myös, ettet saa lomakkeen lähettämisestä itsellesi kalenterivarausta vastaussähköpostina! Muista siis merkitä 30.10.2023 klo 9 – 12:00 kalenteriisi. Lähetämme sinulle lisätietoja sähköpostitse ennen tapahtumaa.

Muita julkaisuja ja oppaita

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun