21.9.2021

Edellärakentaja ilmastonmuutoksessa – hyvät lähtökohdat parempaan huomiseen!

Kansainvälinen World Green Building Week (”Week”) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Kampanjan järjestää World Green Building Council, yhdessä kansallisten Green Building Councilien ja näiden jäsenten kanssa. Lue kaikki Weekillä julkaistavat verkostomme artikkelit World Green Building Weekin verkkosivuilta! Lehto on Green Building Councilin jäsen ja Green Building Week 2021 -kampanjaviikolla […]

Kansainvälinen World Green Building Week (”Week”) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Kampanjan järjestää World Green Building Council, yhdessä kansallisten Green Building Councilien ja näiden jäsenten kanssa. Lue kaikki Weekillä julkaistavat verkostomme artikkelit World Green Building Weekin verkkosivuilta!

Lehto on Green Building Councilin jäsen ja Green Building Week 2021 -kampanjaviikolla haluamme omalta osaltamme tuoda esiin viikon teemaan eli resilienssiin liittyviä esimerkkejä. Tulemme kertomaan erilaisin esimerkein siitä, miten Lehto sopeutuu ilmastonmuutokseen omassa tekemisessään.

Lehto haluaa olla paremman huomisen edellärakentaja. Tähän liittyy vahva kiinnostus myös kestävää rakentamista kohtaan. Rakennusalan resilienssi eli sopeutuvuus ilmastonmuutokseen jakautuu karkeasti kahteen teemaan: miten itse rakentaminen olisi kestävää ja toisaalta, miten rakennusten käyttö hillitsisi ilmastonmuutosta. Lehdolta löytyy ajatuksia ja toteutuksia molempiin näkökulmiin, ja samalla tunnistamme, että työtä on vielä edessäkin.

Tuotantomalli osana ratkaisua

Lehdon tuotantomalli itsessään antaa erinomaiset lähtökohdat kestävään rakentamiseen, sillä hyödynnämme rakentamisessa teollista esivalmistusta. Toisin sanoen olemme siirtäneet rakentamisen työvaihteita tehtaille, joissa materiaalit kiertävät perinteistä työmaata tehokkaammin ja lisäksi logistiikkapäästöt vähenevät. Lisäksi hyödynnämme modulaarisuutta ja toistuvia ratkaisuja, jotka myös tukevat kestävän rakentamisen periaatteita.

Puukerrostalo kestävän rakentamisen lippulaivana

Lehto haluaa suunnata jatkossa entistä voimakkaammin puurakentamiseen, ja yhtiömme onkin tuotekehittänyt puukerrostalo-konseptin, joka vastaa hyvin kestävän rakentamisen vaateisiin. Lehdon puukerrostalo on pisimmälle tuotekehitetty ratkaisu teollisen esivalmistuksemme saralla. Valmistamme valmiita koteja ja huoneistoja kotimaisilla tehtaillamme ja kuljetamme ne työmaille asennettavaksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että puukerrostalo kokonaisuutena on ekologinen, kohtuuhintainen, nopea ja laadukas vaihtoehto asumiseen. Uskomme aidosti, että tällainen konsepti voi yhtä aikaa viedä eteenpäin kestävää rakentamista mutta samalla luoda myös liiketoimintamahdollisuuksia, edellytyksiä kustannuskilpailukykyyn ja ennen kaikkea – asumismukavuutta asiakkaillemme. Uskomme, että ilmastonmuutos voi kääntyä lopulta kehittämiseksi, johon kytkeytyy myös paljon uusia innovaatioita ja mahdollisuuksia.

Työtä tehtävänä

Rakennusalalla on vielä kova työ ja vastuullinen tehtävä edessään, jotta todella olemme osa parempaa huomista ja kestävää rakentamista. Toimialan hiilijalanjälki painaa ja työtä on tehtävä hartiavoimin. Lehdossa on viime aikoina satsattu kestävän kehityksen osaamiseen ja jatkamme työtä tällä saralla. Uudistamme toimialaa ja sen toimintamalleja, suuntaamme puurakentamiseen mutta haluamme kehittää myös betonirakentamisesta entistä vähähiilisempää.

Seuraa Lehdon viestintää Green Building Weekillä mm. yhtiön sosiaalisen median kanavissa:
LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter

Antti Leinonen
Hankepäällikkö, Lehto Asunnot

Muita julkaisuja ja oppaita

Rakentamisen luontosanakirja

Kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisille laadittu Rakentamisen luontosanakirja selkeyttää alan luontosanastoa. Ota termit haltuun!

Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva – Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi

Granlundin laatima selvitys: Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva - Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi.

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytila 2024

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytilakatsauksessa on tunnistettu viherrakenteen vahvistamisen pullonkauloja maankäytön suunnittelussa sekä hahmotettu alueellisen viherkertoimen merkitystä näille. Katsaus on laadittu osana ARVO – viherrakenteen vahvistaminen kaupunkien maankäytön suunnittelussa –hanketta.

Indicator for Circular construction – The role of public procurement

How to include circular construction criteria in public procurement? This study has been conducted using a combination of desk research and interviews.

Policy Pathways for Fostering Circular Transition in Construction in the Nordic Region

Executive Report seeks to synthesise the essential findings from Nordic Networks for Circular Construction (NNCC) -project.

Accelerate Circular Construction – Recommendations for Public Authorities

As a part of a transition to more sustainable, circularity is gaining more and more attention from the Nordic construction sectors.

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kestävyyden kuntotarkastus logo

Kuntotarkastus paljastaa: Kestämättömyys ei kannata.

Lue ja lataa Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Lue ja lataa

Siirry takaisin sivun alkuun