21.9.2021

Edellärakentaja ilmastonmuutoksessa – hyvät lähtökohdat parempaan huomiseen!

Kansainvälinen World Green Building Week (”Week”) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Kampanjan järjestää World Green Building Council, yhdessä kansallisten Green Building Councilien ja näiden jäsenten kanssa. Lue kaikki Weekillä julkaistavat verkostomme artikkelit World Green Building Weekin verkkosivuilta! Lehto on Green Building Councilin jäsen ja Green Building Week 2021 -kampanjaviikolla […]

Kansainvälinen World Green Building Week (”Week”) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Kampanjan järjestää World Green Building Council, yhdessä kansallisten Green Building Councilien ja näiden jäsenten kanssa. Lue kaikki Weekillä julkaistavat verkostomme artikkelit World Green Building Weekin verkkosivuilta!

Lehto on Green Building Councilin jäsen ja Green Building Week 2021 -kampanjaviikolla haluamme omalta osaltamme tuoda esiin viikon teemaan eli resilienssiin liittyviä esimerkkejä. Tulemme kertomaan erilaisin esimerkein siitä, miten Lehto sopeutuu ilmastonmuutokseen omassa tekemisessään.

Lehto haluaa olla paremman huomisen edellärakentaja. Tähän liittyy vahva kiinnostus myös kestävää rakentamista kohtaan. Rakennusalan resilienssi eli sopeutuvuus ilmastonmuutokseen jakautuu karkeasti kahteen teemaan: miten itse rakentaminen olisi kestävää ja toisaalta, miten rakennusten käyttö hillitsisi ilmastonmuutosta. Lehdolta löytyy ajatuksia ja toteutuksia molempiin näkökulmiin, ja samalla tunnistamme, että työtä on vielä edessäkin.

Tuotantomalli osana ratkaisua

Lehdon tuotantomalli itsessään antaa erinomaiset lähtökohdat kestävään rakentamiseen, sillä hyödynnämme rakentamisessa teollista esivalmistusta. Toisin sanoen olemme siirtäneet rakentamisen työvaihteita tehtaille, joissa materiaalit kiertävät perinteistä työmaata tehokkaammin ja lisäksi logistiikkapäästöt vähenevät. Lisäksi hyödynnämme modulaarisuutta ja toistuvia ratkaisuja, jotka myös tukevat kestävän rakentamisen periaatteita.

Puukerrostalo kestävän rakentamisen lippulaivana

Lehto haluaa suunnata jatkossa entistä voimakkaammin puurakentamiseen, ja yhtiömme onkin tuotekehittänyt puukerrostalo-konseptin, joka vastaa hyvin kestävän rakentamisen vaateisiin. Lehdon puukerrostalo on pisimmälle tuotekehitetty ratkaisu teollisen esivalmistuksemme saralla. Valmistamme valmiita koteja ja huoneistoja kotimaisilla tehtaillamme ja kuljetamme ne työmaille asennettavaksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että puukerrostalo kokonaisuutena on ekologinen, kohtuuhintainen, nopea ja laadukas vaihtoehto asumiseen. Uskomme aidosti, että tällainen konsepti voi yhtä aikaa viedä eteenpäin kestävää rakentamista mutta samalla luoda myös liiketoimintamahdollisuuksia, edellytyksiä kustannuskilpailukykyyn ja ennen kaikkea – asumismukavuutta asiakkaillemme. Uskomme, että ilmastonmuutos voi kääntyä lopulta kehittämiseksi, johon kytkeytyy myös paljon uusia innovaatioita ja mahdollisuuksia.

Työtä tehtävänä

Rakennusalalla on vielä kova työ ja vastuullinen tehtävä edessään, jotta todella olemme osa parempaa huomista ja kestävää rakentamista. Toimialan hiilijalanjälki painaa ja työtä on tehtävä hartiavoimin. Lehdossa on viime aikoina satsattu kestävän kehityksen osaamiseen ja jatkamme työtä tällä saralla. Uudistamme toimialaa ja sen toimintamalleja, suuntaamme puurakentamiseen mutta haluamme kehittää myös betonirakentamisesta entistä vähähiilisempää.

Seuraa Lehdon viestintää Green Building Weekillä mm. yhtiön sosiaalisen median kanavissa:
LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter

Antti Leinonen
Hankepäällikkö, Lehto Asunnot

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun