12.1.2023

Antti Ruuska johtamaan rakentamisen kestävyyssiirtymää

Tekniikan tohtori Antti Ruuska on valittu Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi. Ruuska on toiminut aiemmin mm. YLVAn vastuullisuusjohtajana. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023. ”FIGBC:n tavoite on koko rakennetun ympäristön kaikkien toimijoiden kestävyyssiirtymä. Me tuotamme tietoa, osaamista ja työkaluja, joilla se mahdollistetaan”, kertoo Ruuska. Antti Ruuska on aiemmin toiminut VTT:llä erilaisissa tehtävissä tutkijana ja kestävän rakennetun […]

Tekniikan tohtori Antti Ruuska on valittu Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi. Ruuska on toiminut aiemmin mm. YLVAn vastuullisuusjohtajana. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023.

”FIGBC:n tavoite on koko rakennetun ympäristön kaikkien toimijoiden kestävyyssiirtymä. Me tuotamme tietoa, osaamista ja työkaluja, joilla se mahdollistetaan”, kertoo Ruuska.

Antti Ruuska on aiemmin toiminut VTT:llä erilaisissa tehtävissä tutkijana ja kestävän rakennetun ympäristön kehittäjänä. Kymmenen vuoden jälkeen syttyi kipinä voida ohjata kestävyyssiirtymää arjessa ja Ruuska aloitti Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Ylvan kestävyydestä ja sijoituksista vastaavana johtajana.

Tähän mennessä Ylva on muun muassa saavuttanut hiilineutraaliuden operatiivisessa toiminnassa, sitoutunut yhdenvertaisuuteen työmailla ja tavoittelee seuraavaksi hiilineutraaliutta koko elinkaaren päästöjen osalta. ”Ylvan tiekartta tulevaan on nyt selkeä, joten on sopiva hetki siirtyä eteenpäin. Ylvalla kertynyt kokemus käytännön ratkaisuista antaa hyviä eväitä kannustaa koko toimialaa kestävyyssiirtymässä”, pohtii Ruuska.

Yhdessä tekeminen on tehokasta

”Vastuullinen toiminta, kestävyys ja ESG ovat nyt jokaiselle tärkeää ja niihin tehtäviin myös palkataan paljon henkilöitä”, toteaa Ruuska. ”Yhdessä tekeminen on noiden kestävyyspanosten tehokasta käyttöä ja juuri sitä yhteistyötä FIGBC edistää.” Yhteiskehittäminen on Ruuskalle tuttua, sillä hän on ollut aktiivisesti mukana myös FIGBC toimikunnissa ja asiantuntijaryhmissä. ”FIGBC verkostossa ihmiset ovat tärkeitä, heissä viisaus asuu”, Ruuska korostaa. ”Lisäksi saan huipputiimin tuekseni ja luottamukseni heihin on kova. FIGBC:ssä on tehty hyvää työtä ja sitä jatketaan.”

Ruuska aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023. ”Tehtävään haki runsaasti erittäin hyviä hakijoita ja hyvin erilaisilla taustoilla”, kertoo FIGBC:n hallituksen puheenjohtaja, Pasi Suutari (SOK). FIGBC:n hallitus haki toimitusjohtajaksi henkilöä, jolla olisi erityisesti kiinteistö- ja rakennusalan kokemusta, näyttöjä asiantuntijatiimin johtamisesta ja mahdollisesti myös kokemusta järjestöistä. ”Antissa nämä kaikki yhdistyvät. Hänellä on hyvä näkemys järjestön tulevaisuudesta, vahva koulutustausta sekä näyttö osaamisesta ja toimeenpanosta”, kertoo Suutari. ”Toivotan Antille menestystä tässä tehtävässä ja tietenkin odotan innolla tulevaa yhteistyötämme.”

Lisätietoja

Antti Ruuska
Puh. +358 40 176 3142

Pasi Suutari
Puh. +358 40 504 4292

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun