12.1.2023

Antti Ruuska johtamaan rakentamisen kestävyyssiirtymää

Tekniikan tohtori Antti Ruuska on valittu Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi. Ruuska on toiminut aiemmin mm. YLVAn vastuullisuusjohtajana. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023. ”FIGBC:n tavoite on koko rakennetun ympäristön kaikkien toimijoiden kestävyyssiirtymä. Me tuotamme tietoa, osaamista ja työkaluja, joilla se mahdollistetaan”, kertoo Ruuska. Antti Ruuska on aiemmin toiminut VTT:llä erilaisissa tehtävissä tutkijana ja kestävän rakennetun […]

Tekniikan tohtori Antti Ruuska on valittu Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi. Ruuska on toiminut aiemmin mm. YLVAn vastuullisuusjohtajana. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023.

”FIGBC:n tavoite on koko rakennetun ympäristön kaikkien toimijoiden kestävyyssiirtymä. Me tuotamme tietoa, osaamista ja työkaluja, joilla se mahdollistetaan”, kertoo Ruuska.

Antti Ruuska on aiemmin toiminut VTT:llä erilaisissa tehtävissä tutkijana ja kestävän rakennetun ympäristön kehittäjänä. Kymmenen vuoden jälkeen syttyi kipinä voida ohjata kestävyyssiirtymää arjessa ja Ruuska aloitti Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Ylvan kestävyydestä ja sijoituksista vastaavana johtajana.

Tähän mennessä Ylva on muun muassa saavuttanut hiilineutraaliuden operatiivisessa toiminnassa, sitoutunut yhdenvertaisuuteen työmailla ja tavoittelee seuraavaksi hiilineutraaliutta koko elinkaaren päästöjen osalta. ”Ylvan tiekartta tulevaan on nyt selkeä, joten on sopiva hetki siirtyä eteenpäin. Ylvalla kertynyt kokemus käytännön ratkaisuista antaa hyviä eväitä kannustaa koko toimialaa kestävyyssiirtymässä”, pohtii Ruuska.

Yhdessä tekeminen on tehokasta

”Vastuullinen toiminta, kestävyys ja ESG ovat nyt jokaiselle tärkeää ja niihin tehtäviin myös palkataan paljon henkilöitä”, toteaa Ruuska. ”Yhdessä tekeminen on noiden kestävyyspanosten tehokasta käyttöä ja juuri sitä yhteistyötä FIGBC edistää.” Yhteiskehittäminen on Ruuskalle tuttua, sillä hän on ollut aktiivisesti mukana myös FIGBC toimikunnissa ja asiantuntijaryhmissä. ”FIGBC verkostossa ihmiset ovat tärkeitä, heissä viisaus asuu”, Ruuska korostaa. ”Lisäksi saan huipputiimin tuekseni ja luottamukseni heihin on kova. FIGBC:ssä on tehty hyvää työtä ja sitä jatketaan.”

Ruuska aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023. ”Tehtävään haki runsaasti erittäin hyviä hakijoita ja hyvin erilaisilla taustoilla”, kertoo FIGBC:n hallituksen puheenjohtaja, Pasi Suutari (SOK). FIGBC:n hallitus haki toimitusjohtajaksi henkilöä, jolla olisi erityisesti kiinteistö- ja rakennusalan kokemusta, näyttöjä asiantuntijatiimin johtamisesta ja mahdollisesti myös kokemusta järjestöistä. ”Antissa nämä kaikki yhdistyvät. Hänellä on hyvä näkemys järjestön tulevaisuudesta, vahva koulutustausta sekä näyttö osaamisesta ja toimeenpanosta”, kertoo Suutari. ”Toivotan Antille menestystä tässä tehtävässä ja tietenkin odotan innolla tulevaa yhteistyötämme.”

Lisätietoja

Antti Ruuska
Puh. +358 40 176 3142

Pasi Suutari
Puh. +358 40 504 4292

Muita julkaisuja ja oppaita

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun