12.1.2023

Antti Ruuska johtamaan rakentamisen kestävyyssiirtymää

Tekniikan tohtori Antti Ruuska on valittu Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi. Ruuska on toiminut aiemmin mm. YLVAn vastuullisuusjohtajana. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023. ”FIGBC:n tavoite on koko rakennetun ympäristön kaikkien toimijoiden kestävyyssiirtymä. Me tuotamme tietoa, osaamista ja työkaluja, joilla se mahdollistetaan”, kertoo Ruuska. Antti Ruuska on aiemmin toiminut VTT:llä erilaisissa tehtävissä tutkijana ja kestävän rakennetun […]

Tekniikan tohtori Antti Ruuska on valittu Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi. Ruuska on toiminut aiemmin mm. YLVAn vastuullisuusjohtajana. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023.

”FIGBC:n tavoite on koko rakennetun ympäristön kaikkien toimijoiden kestävyyssiirtymä. Me tuotamme tietoa, osaamista ja työkaluja, joilla se mahdollistetaan”, kertoo Ruuska.

Antti Ruuska on aiemmin toiminut VTT:llä erilaisissa tehtävissä tutkijana ja kestävän rakennetun ympäristön kehittäjänä. Kymmenen vuoden jälkeen syttyi kipinä voida ohjata kestävyyssiirtymää arjessa ja Ruuska aloitti Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Ylvan kestävyydestä ja sijoituksista vastaavana johtajana.

Tähän mennessä Ylva on muun muassa saavuttanut hiilineutraaliuden operatiivisessa toiminnassa, sitoutunut yhdenvertaisuuteen työmailla ja tavoittelee seuraavaksi hiilineutraaliutta koko elinkaaren päästöjen osalta. ”Ylvan tiekartta tulevaan on nyt selkeä, joten on sopiva hetki siirtyä eteenpäin. Ylvalla kertynyt kokemus käytännön ratkaisuista antaa hyviä eväitä kannustaa koko toimialaa kestävyyssiirtymässä”, pohtii Ruuska.

Yhdessä tekeminen on tehokasta

”Vastuullinen toiminta, kestävyys ja ESG ovat nyt jokaiselle tärkeää ja niihin tehtäviin myös palkataan paljon henkilöitä”, toteaa Ruuska. ”Yhdessä tekeminen on noiden kestävyyspanosten tehokasta käyttöä ja juuri sitä yhteistyötä FIGBC edistää.” Yhteiskehittäminen on Ruuskalle tuttua, sillä hän on ollut aktiivisesti mukana myös FIGBC toimikunnissa ja asiantuntijaryhmissä. ”FIGBC verkostossa ihmiset ovat tärkeitä, heissä viisaus asuu”, Ruuska korostaa. ”Lisäksi saan huipputiimin tuekseni ja luottamukseni heihin on kova. FIGBC:ssä on tehty hyvää työtä ja sitä jatketaan.”

Ruuska aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023. ”Tehtävään haki runsaasti erittäin hyviä hakijoita ja hyvin erilaisilla taustoilla”, kertoo FIGBC:n hallituksen puheenjohtaja, Pasi Suutari (SOK). FIGBC:n hallitus haki toimitusjohtajaksi henkilöä, jolla olisi erityisesti kiinteistö- ja rakennusalan kokemusta, näyttöjä asiantuntijatiimin johtamisesta ja mahdollisesti myös kokemusta järjestöistä. ”Antissa nämä kaikki yhdistyvät. Hänellä on hyvä näkemys järjestön tulevaisuudesta, vahva koulutustausta sekä näyttö osaamisesta ja toimeenpanosta”, kertoo Suutari. ”Toivotan Antille menestystä tässä tehtävässä ja tietenkin odotan innolla tulevaa yhteistyötämme.”

Lisätietoja

Antti Ruuska
Puh. +358 40 176 3142

Pasi Suutari
Puh. +358 40 504 4292

Muita julkaisuja ja oppaita

Rakentamisen luontosanakirja

Kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisille laadittu Rakentamisen luontosanakirja selkeyttää alan luontosanastoa. Ota termit haltuun!

Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva – Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi

Granlundin laatima selvitys: Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva - Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi.

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytila 2024

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytilakatsauksessa on tunnistettu viherrakenteen vahvistamisen pullonkauloja maankäytön suunnittelussa sekä hahmotettu alueellisen viherkertoimen merkitystä näille. Katsaus on laadittu osana ARVO – viherrakenteen vahvistaminen kaupunkien maankäytön suunnittelussa –hanketta.

Indicator for Circular construction – The role of public procurement

How to include circular construction criteria in public procurement? This study has been conducted using a combination of desk research and interviews.

Policy Pathways for Fostering Circular Transition in Construction in the Nordic Region

Executive Report seeks to synthesise the essential findings from Nordic Networks for Circular Construction (NNCC) -project.

Accelerate Circular Construction – Recommendations for Public Authorities

As a part of a transition to more sustainable, circularity is gaining more and more attention from the Nordic construction sectors.

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kestävyyden kuntotarkastus logo

Kuntotarkastus paljastaa: Kestämättömyys ei kannata.

Lue ja lataa Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Lue ja lataa

Siirry takaisin sivun alkuun