8.2.2022

Arto Bäckström aloittaa Green Building Council Finlandilla järjestöpäällikkönä

Arto Bäckström aloittaa Green Building Council Finlandilla 1.3.2022 järjestöpäällikön tehtävissä. Arto on kokenut yhdistyshallinnon ammattilainen, jolla on lähes kymmenen vuoden kokemus erilaisista yhdistyshallinnon, taloushallinnon ja HR-prosessien toteuttamisesta ja kehittämisestä. Järjestöpäällikkönä Arto tulee vastaamaan muun muassa taloudenjohtamisesta, hallinnollisista tehtävistä sekä henkilöstön hyvinvoinnista. ”Olen tehnyt pääasiallisen työurani järjestömaailmassa sosiaali- ja terveys- sekä nuorisosektoreilla, ja olen innostunut mahdollisuudesta […]

Arto Bäckström aloittaa Green Building Council Finlandilla 1.3.2022 järjestöpäällikön tehtävissä. Arto on kokenut yhdistyshallinnon ammattilainen, jolla on lähes kymmenen vuoden kokemus erilaisista yhdistyshallinnon, taloushallinnon ja HR-prosessien toteuttamisesta ja kehittämisestä. Järjestöpäällikkönä Arto tulee vastaamaan muun muassa taloudenjohtamisesta, hallinnollisista tehtävistä sekä henkilöstön hyvinvoinnista.

”Olen tehnyt pääasiallisen työurani järjestömaailmassa sosiaali- ja terveys- sekä nuorisosektoreilla, ja olen innostunut mahdollisuudesta siirtyä ihan uudenlaisen toimialan piiriin. FIGBC:n kunnianhimoinen ote ympäristökestävän tulevaisuuden aikaansaamiseksi on tehnyt minuun suuren vaikutuksen.

”On tärkeää, että taustaprosessit tukevat järjestön toimintaa”

Näen, että oma roolini on ennen kaikkea pyrkiä mahdollistamaan, että järjestöllä, sen työntekijöillä ja jäsenillä on parhaat mahdolliset edellytykset menestyä työssään yhteisten tavoitteiden eteen. Järjestön toiminta on ollut voimakkaassa kasvussa, joten on tärkeää, että taustalla vaikuttavat hallinnon ja johtamisen prosessit päivittyvät kasvun mukana ja osaltaan tukevat sitä.”

Koulutukseltaan Arto on järjestöjen strategiseen johtamiseen erikoistunut yhteisöpedagogi ja hänellä on lisäksi liiketalouden ylemmän korkeakoulututkinnon opinnot loppusuoralla. Nykyisistä opinnoistaan Arto on saanut mukaansa erityisesti tulevaisuuden ennakointiin ja verkottuneen liiketoiminnan johtamiseen liittyvää osaamista.

Vapaa-ajalla Arton päivät täyttyvät viiden lapsensa harrastuksista, lukemisesta ja kirjoittamisesta, yhdistystoiminnasta, kuntoilusta sekä judon opettamisesta lapsille ja nuorille. Kesäkaudella innokkaan kaupunkiviljelijän tavoittaa todennäköisimmin siirtolapuutarhamökiltään Vantaalta.

Toivotamme Arton lämpimästi tervetulleeksi FIGBC:lle!

Muita julkaisuja ja oppaita

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun