19.12.2022

#BuildingLife päättyi muttei lopu

#BuildingLife -projektin tavoitteena on nostaa materiaalisidonnaisten päästöjen vähentäminen EU:n, jäsenvaltioiden ja yritysten keskeiseksi ilmastotavoitteeksi. Kaksivuotinen projekti on nyt päättynyt, mutta #BuildingLife 2 alkaa arviolta syksyllä 2023. Seuraavassa projektissa tahdomme yhä vahvemmin korostaa toimenpiteiden kuten koko elinkaaren päästöjen raportoinnin ja uusiutuviin energialähteisiin siirtymisen tärkeyttä. Haluamme vauhdittaa vertaisoppimista ja luoda vähähiilisyydestä vallitsevan normin. Kertokaa omasta edelläkävijyydestänne! Suomessa […]

#BuildingLife -projektin tavoitteena on nostaa materiaalisidonnaisten päästöjen vähentäminen EU:n, jäsenvaltioiden ja yritysten keskeiseksi ilmastotavoitteeksi. Kaksivuotinen projekti on nyt päättynyt, mutta #BuildingLife 2 alkaa arviolta syksyllä 2023.

Seuraavassa projektissa tahdomme yhä vahvemmin korostaa toimenpiteiden kuten koko elinkaaren päästöjen raportoinnin ja uusiutuviin energialähteisiin siirtymisen tärkeyttä. Haluamme vauhdittaa vertaisoppimista ja luoda vähähiilisyydestä vallitsevan normin.

Kertokaa omasta edelläkävijyydestänne!

Suomessa jatkamme kiinteistö- ja rakennusalalla toimivien organisaatioiden omien toimintaohjelmien/hiilitiekarttojen julkaisemista. Kutsumme kaikkia alalla toimivia organisaatioita lähettämään oman valmiin toimintaohjelmansa meille julkaistavaksi. Organisaatiokohtaiset, aidot toimintaohjelmat ja tiekartat toimivat esimerkkeinä laajemman toimintaohjelman soveltamisesta ja kannustavat koko toimialaa laatimaan omansa.

Laadukas hiilineutraaliuteen tähtäävä toimintaohjelma sisältää:

  • Kaikki GHG Protokollan mukaiset Scope 1, 2, ja 3 päästöt.
  • Selkeät päästövähennystavoitteet ja välitavoitteet eri liiketoimintayksiköille/toiminnoille.
  • Tavoitteet ja toimenpiteet kiertotalouteen siirtymiselle.
  • Tavoitteet ja toimenpiteet fossiilisista polttoaineista luopumiselle.
  • Yksiselitteisiä, mitattavia ja saavutettavia tavoitteita tuleville viidelle vuodelle.
  • Myöhempiä toimenpiteitä voidaan tarkentaa jatkossa.

Seuraavat julkaisupäivämäärät helmikuussa, huhtikuussa ja kesäkuussa

Tervetuloa myös #BuildingLife -kannattajaksi. Kannattajat ovat organisaatioita, jotka sitoutuvat laatimaan oman toimintaohjelmansa kohti hiilineutraaliutta 2035. Lähetä meille sitaatti ja logo ja olet mukana.

Alalla toimivien organisaatioiden tiekarttojen lisäksi oman toimintaohjelman laatimiseen tukena toimivat Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma, Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan ja lisäosaamista saa Vähähiiliseen rakentamisen pikaoppaista.

Julkaisemme meille ilmoitettuja tiekarttoja ja kannattajien logoja 8.2.2023; 3.4.2023 ja 1.6.2023.

Ole rohkeasti yhteydessä ja liity tähän joukkoon!

lauri.tahtinen (at) figbc.fi
anne.valkama (at) figbc.fi

edit: ensimmäinen julkaisupäivä korjattu 8.2.2023.

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun