14.10.2021

BuildingToCop26 – Tutustu virtuaaliseen näyttelyyn ja tapahtumiin

YK:n ilmastokokous, eli COP26 järjestetään 31.10. – 12.11.2021 Glasgowssa. #BuildingToCOP26 projektiorganisaatio, johon kuuluvat mm. World Green Building Council, C40 Cities, The World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), GlobalABC, Resilience Shift, UN High Level Climate Champions ja BEIS. Yhteistyö eri organisaatioiden välillä tavoittelee maailmanlaajuisesta rakennushankkeiden päästöjen puolittamista vuoteen 2030 mennessä ja että hiilineutraalius saavutetaan viimeistään […]

YK:n ilmastokokous, eli COP26 järjestetään 31.10. – 12.11.2021 Glasgowssa.

#BuildingToCOP26 projektiorganisaatio, johon kuuluvat mm. World Green Building Council, C40 Cities, The World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), GlobalABC, Resilience Shift, UN High Level Climate Champions ja BEIS. Yhteistyö eri organisaatioiden välillä tavoittelee maailmanlaajuisesta rakennushankkeiden päästöjen puolittamista vuoteen 2030 mennessä ja että hiilineutraalius saavutetaan viimeistään vuonna 2050.

Projektiorganisaatio toteuttaa kaksi kansainvälistä kampanjaa Race to Resilience ja Race to Zero. Lisäksi avataan kaikille avoin virtuaalinen näyttely 31.10.2021.

Ilmoittaudu tapahtumiin

Rakennetun ympäristön aiheiden ympärille on koottu laaja kattaus tapahtumia ilmastokokouksen ajaksi, alkaen 1.11.2021. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan jo nyt.

Race to Zero

Race To Zero on YK:n tukema maailmanlaajuinen kampanja, joka kokoaa eri tahoja työhön terveen, ilmastonmuutokseen sopeutuvan ja vähähiilisen ympäristön eteen. Tavoitteena on vauhdittaa siirtymää kohti hiilineutraaliutta ja kasvattaa aiheen näkyvyyttä ennen COP26-ilmastokokousta marraskuussa 2021.

Race to Zero -kampanja kokoaa yhteen eri verkostojen merkittävimpiä sitoumuksia. Kampanja antaa päättäjille vahvan viestin siitä, että yritykset, kaupungit, alueet ja sijoittajat ovat sitoutuneita Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseen. Mukaan liittyvät yritykset liittyvät Race to Zero -kampanjaan ja kaupungit Cities Race to Zero -kampanjaan. Mukana olevat toimijat muodostavat kaikkien aikojen suurimman liittouman, joka on sitoutunut saavuttamaan nollapäästöt viimeistään vuonna 2050.

Race to Resilience

Race to Resilience kulkee Race to Zero -kampanjan rinnalla. Race to Resilience asettaa ihmiset ja luonnon etusijalle, kun on yhä selvempää, että muuttuva ilmasto edellyttää meiltä kykyä sopeutua ja säilyä toimintakykyisinä häiriötilanteista ja ääriolosuhteissakin.

Kampanjan tavoitteena on vahvistaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien yhteisöjen kykyä sopeutua ja selviytyä ilmastokriisistä. Tähän pyritään tukemalla maaseudulla asuvia pienviljelijöitä, suojaamalla rannikkoalueilla asuvien koteja ja yrityksiä sekä kehittämällä kaupunkislummien elinoloja turvallisiksi, puhtaiksi ja terveellisiksi paikoiksi elää. Kampanjaan voivat kaikki oikeuskelpoiset yhteisöt poislukien julkisen hallinnon elimet.

Seuraa sosiaalisessa mediassa #RacetoZero #BuildingToCOP26

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun