24.3.2023

FIGBC:n vastuullinen sijoitustoiminta

Aidosti vastuullisesti voi sijoittaa pienikin organisaatio. Green Building Council Finlandin hallituksen hyväksymän varainhallinta- ja sijoituspolitiikan mukaisesti sijoitamme aiempina vuosina kertyneen ylijäämän kohteisiin, joiden ympäristövaikutukset ovat positiivisia. Joskus voi kasvavissa organisaatioissa käydä niin, että tulot kasvavat kuluja nopeammin ja tilille kertyy rahaa enemmän kuin maksuvalmiuden vuoksi on kassassa tarpeen pitää. Näin on tapahtunut muutamana edellisvuotena myös […]

Aidosti vastuullisesti voi sijoittaa pienikin organisaatio. Green Building Council Finlandin hallituksen hyväksymän varainhallinta- ja sijoituspolitiikan mukaisesti sijoitamme aiempina vuosina kertyneen ylijäämän kohteisiin, joiden ympäristövaikutukset ovat positiivisia.

Joskus voi kasvavissa organisaatioissa käydä niin, että tulot kasvavat kuluja nopeammin ja tilille kertyy rahaa enemmän kuin maksuvalmiuden vuoksi on kassassa tarpeen pitää. Näin on tapahtunut muutamana edellisvuotena myös FIGBC:ssä, ja yleishyödyllisenä yhdistyksenä emme tietenkään jaa osinkoja tai muutenkaan palauta ylijäämiämme.

Olemme kiinteistö- ja rakennusalan toimialajärjestö, mutta pääasiallinen edunsaajamme on ympäristö ja sen reunaehdoilla toimiva yhteiskunta. Siksi käytämme kertyneet ylijäämät tarkoituksemme mukaiseen toimintaan, joka edistää toimialan kestävyysmuutosta. 

Sijoituspolitiikallamme on kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet

FIGBC hallitus hyväksyi 2022 järjestön varainhallinta- ja sijoituspolitiikan, jossa asetimme paitsi perinteiset tuottotavoitteet, myös kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet. Tavoitteenamme oli salkku, joka edistäisi ilmaston ja ympäristön kannalta hyvää kehitystä maailmassa, mahdollisuuksien mukaan etenkin omalla toimialallamme.

Sijoitusratkaisut päätettiin tehdä yhdessä ammattimaisen kumppanin kanssa, jotta lopullinen valinta vastaisi parhaalla tavalla sijoituspolitiikkaamme. Päädyimme vertailun jälkeen ottamaan varainhallintapalvelut Nordealta.

Vetoapua vastuullisten sijoituskohteiden- ja instrumenttien laadun ja tarjonnan kehitykselle antavat kysynnän kasvu ja lisääntyvä sääntely, kuten EU:n taksonomia. Seuraamme tietenkin itse tätä kehitystä ja kehitämme omaa salkkuamme mahdollisuuksien mukaan. Tavoitteemme on seurata sijoitusratkaisujemme kehitystä ja kiristää kunnianhimoa aina tarjonnan parantuessa.

Lisätietoja:

Arto Bäckström
Järjestöpäällikkö
etunimi.sukunimi(at)figbc.fi

Muita julkaisuja ja oppaita

Indicator for Circular construction – The role of public procurement

How to include circular construction criteria in public procurement? This study has been conducted using a combination of desk research and interviews.

Policy Pathways for Fostering Circular Transition in Construction in the Nordic Region

Executive Report seeks to synthesise the essential findings from Nordic Networks for Circular Construction (NNCC) -project.

Accelerate Circular Construction – Recommendations for Public Authorities

As a part of a transition to more sustainable, circularity is gaining more and more attention from the Nordic construction sectors.

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun