24.3.2023

FIGBC:n vastuullinen sijoitustoiminta

Aidosti vastuullisesti voi sijoittaa pienikin organisaatio. Green Building Council Finlandin hallituksen hyväksymän varainhallinta- ja sijoituspolitiikan mukaisesti sijoitamme aiempina vuosina kertyneen ylijäämän kohteisiin, joiden ympäristövaikutukset ovat positiivisia. Joskus voi kasvavissa organisaatioissa käydä niin, että tulot kasvavat kuluja nopeammin ja tilille kertyy rahaa enemmän kuin maksuvalmiuden vuoksi on kassassa tarpeen pitää. Näin on tapahtunut muutamana edellisvuotena myös […]

Aidosti vastuullisesti voi sijoittaa pienikin organisaatio. Green Building Council Finlandin hallituksen hyväksymän varainhallinta- ja sijoituspolitiikan mukaisesti sijoitamme aiempina vuosina kertyneen ylijäämän kohteisiin, joiden ympäristövaikutukset ovat positiivisia.

Joskus voi kasvavissa organisaatioissa käydä niin, että tulot kasvavat kuluja nopeammin ja tilille kertyy rahaa enemmän kuin maksuvalmiuden vuoksi on kassassa tarpeen pitää. Näin on tapahtunut muutamana edellisvuotena myös FIGBC:ssä, ja yleishyödyllisenä yhdistyksenä emme tietenkään jaa osinkoja tai muutenkaan palauta ylijäämiämme.

Olemme kiinteistö- ja rakennusalan toimialajärjestö, mutta pääasiallinen edunsaajamme on ympäristö ja sen reunaehdoilla toimiva yhteiskunta. Siksi käytämme kertyneet ylijäämät tarkoituksemme mukaiseen toimintaan, joka edistää toimialan kestävyysmuutosta. 

Sijoituspolitiikallamme on kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet

FIGBC hallitus hyväksyi 2022 järjestön varainhallinta- ja sijoituspolitiikan, jossa asetimme paitsi perinteiset tuottotavoitteet, myös kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet. Tavoitteenamme oli salkku, joka edistäisi ilmaston ja ympäristön kannalta hyvää kehitystä maailmassa, mahdollisuuksien mukaan etenkin omalla toimialallamme.

Sijoitusratkaisut päätettiin tehdä yhdessä ammattimaisen kumppanin kanssa, jotta lopullinen valinta vastaisi parhaalla tavalla sijoituspolitiikkaamme. Päädyimme vertailun jälkeen ottamaan varainhallintapalvelut Nordealta.

Vetoapua vastuullisten sijoituskohteiden- ja instrumenttien laadun ja tarjonnan kehitykselle antavat kysynnän kasvu ja lisääntyvä sääntely, kuten EU:n taksonomia. Seuraamme tietenkin itse tätä kehitystä ja kehitämme omaa salkkuamme mahdollisuuksien mukaan. Tavoitteemme on seurata sijoitusratkaisujemme kehitystä ja kiristää kunnianhimoa aina tarjonnan parantuessa.

Lisätietoja:

Arto Bäckström
Järjestöpäällikkö
etunimi.sukunimi(at)figbc.fi

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun