11.10.2021

Hae FIGBC uusien toimikuntien jäseneksi!

Toimikunnat, asiantuntijaryhmät ja tietenkin myös eri projektien työpajoihin osallistujat ovat Green Building Council Finlandin tekemisen ytimessä. Rakennetun ympäristön hiilineutraalius, kiertotalous tai energiatehokkuus eivät toteudu yhden tiimin työnä, vaan laajalla yhteistyöllä. Nykyisten toimikuntien kaksivuotinen kausi on päättymässä ja nyt jäsenorganisaatioissamme olisi keskustelun paikka! Olemme lähettäneet suorat tiedotteet jäsenorganisaatioidemme yhteyshenkilöille. Käykää siis keskustelua siitä, mistä toimikunnista, asiantuntijaryhmistä […]

Toimikunnat, asiantuntijaryhmät ja tietenkin myös eri projektien työpajoihin osallistujat ovat Green Building Council Finlandin tekemisen ytimessä. Rakennetun ympäristön hiilineutraalius, kiertotalous tai energiatehokkuus eivät toteudu yhden tiimin työnä, vaan laajalla yhteistyöllä.

Nykyisten toimikuntien kaksivuotinen kausi on päättymässä ja nyt jäsenorganisaatioissamme olisi keskustelun paikka!

Olemme lähettäneet suorat tiedotteet jäsenorganisaatioidemme yhteyshenkilöille. Käykää siis keskustelua siitä, mistä toimikunnista, asiantuntijaryhmistä tai muista verkostoista olisi hyötyä juuri teille. Voitte ehdottaa jokaiseen toimikuntaan jäsentä ja varajäsentä. Haemme myös puheenjohtajia.

Toimikuntatyö käytännössä

Toimikunnat ovat jäsentemme edustajista koostuvia monialaisia asiantuntijaverkostoja, joissa verkostoidutaan, jaetaan parhaita käytäntöjä, kehitetään alaa yhdessä. Toimikunnat painottavat yhteistyömahdollisuuksiin tarttumista ja kestävyyden edistämistä.

Toimikunta kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa, noin parin tunnin ajan. Toimikunnan jäsenet pitävät yhteyttä Teams-kanavan kautta ja välittävät tietoa edelleen myös omassa organisaatiossaan. Toimikunnat voivat tuottaa alalle yhteisiä määritelmiä, oppaita, kehittää alaa vaikuttamalla, tiedottamalla tai aloitteilla. Toiminnan ytimessä on yhteistyö ja osaamisen kehittäminen ja levittäminen.

Kauden 2022–2023 Toimikunnat

Jokaisella toimikunnalla on kaksivuotiselle kaudelleen tavoite. Toimikunta itse tarkentaa oman toimintansa tavoitteita kauden alussa ja tarvittaessa edelleen kauden aikana. Alla nimettynä nyt toimintansa aloittavat toimikunnat sekä niiden osalta suunniteltuja tavoitteita.

Infra-toimikunta

Toimikunnan tarkoitus on vauhdittaa kestävän kehityksen näkökulmien mukaan ottamista infra alalla. Haluamme varmistaa, että uuden infrastruktuurin rakentamisessa vähennetään ilmastopäästöjä, korvataan
uusiutumattomia luonnonvaroja kiertotalouden ratkaisuilla ja kehitetään monimuotoista ja yhtenäistä viherverkostoa.

Alueet-toimikunta

Toimikunnan tarkoitus on tunnistaa ja tuottaa työkaluja ja toimintamalleja kestävän aluesuunnittelun tueksi. Vauhdittaa hiilineutraalia ja kiertotalouden mukaista rakentamista ja kestävän elämän mahdollistavaa aluesuunnittelua.

Kiinteistöt-toimikunta

Toimikunnan tarkoitus on tukea ammattimaisia kiinteistönomistajia oman toiminnan päästöjen vähentämisessä sekä vähähiilisen toiminnan mahdollistamisessa kiinteistöissä. Toimikunta motivoi jäseniään ja alaa yleisesti vaatimaan kunnianhimoisempaa ilmastotyötä.

Rakentaminen-toimikunta

Toimikunnan tarkoitus on edistää vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta rakennusten suunnittelussa, materiaalivalinnoissa, rakennustyömailla ja kuljetuksissa. Toimikunta motivoi jäseniään ja alaa yleisesti vaatimaan kunnianhimoisempaa ilmastotyötä.

Viestintätoimikunta

Toivomme, että jokaisen jäsenorganisaatiomme viestinnästä tai markkinointiviestinnästä vastaava henkilö liittyy viestintätoimikunnan jäseneksi! Toimikunnan tarkoitus on koota yhteen Green Building Council Finlandin jäsenistön viestinnästä tai markkinointiviestinnästä vastaavat henkilöt, edistää  viestinnällistä yhteistyötä ja henkilöiden keskinäistä verkostoitumista.

Hakuaika on 11.10.2021 – 8.11.2021.

Asiantuntijaryhmät

Asiantuntijaryhmät ovat tietyn aihepiirin osaajista koostuvia ryhmiä, joissa pureudutaan syvälle ryhmän aihepiirin teknisiinkin yksityiskohtiin.

Ryhmien toimintaan kuuluu tiedon ja osaamisen jakaminen ryhmän kesken, sekä erityisesti aihealueen kehittämiseen vaikuttaminen lausuntojen, kannanottojen ja mielipidekirjoitusten kautta. Asiantuntijaryhmät toimivat myös aihealueensa edustajina Suomessa.

Ryhmät kokoontuvat vain tarvittaessa, muodostamaan yhteistä näkemystä esille nouseviin kysymyksiin. Eri ryhmien kokoontumistahdit voivat erota huomattavasti.

Aikaisemmat kokoonpanot jatkuvat entisellään, mutta toivotamme kaikki aiheista kiinnostuneet mukaan.

CEEQUAL

CEEQUAL-asiantuntijaryhmä aloitti toimintansa 2021. Ryhmä kehittää aktiivi-sesti käytäntöjä aihealueen soveltamiseksi Suomessa.

EU taksonomia

Aloittaa uutena ryhmänä. Voit ilmoittautua ryhmään jäseneksi ja kertoa myös kiinnostuksesta ryhtyä ryhmän puheenjohtajaksi.

LEED, BREEAM Assessor ja WELL

Nämä ryhmät jatkavat toimintaansa, sitä mukaa, kun uusia kannanottoja vaativia aiheita nousee esille. Voit ilmoittautua mukaan ryhmien postituslistalle.

Hakuaika on 11.10.2021 – 8.11.2021.

FIGBC Muut verkostot

Toimikuntien ja asiantuntijaryhmien lisäksi FIGBC-verkostossa on useita muita verkostoja, jotka liittyvät projekteihin tai muihin yhteisiin hankkeisiin.

Näihin ryhmiin ei haeta jäseniä tässä yhteydessä, mutta voit olla yhteydessä kunkin ryhmän vastuuhenkilöön, jos aihepiiri kiinnostaa sinua.

Net Zero Carbon Buildings Commitment -ryhmä

Sitoumuksen allekirjoittaneiden yhteistyöryhmä, yhteyshenkilö on Lauri Tähtinen.

#BuildingLife Ambassador Forum

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman tukijoiden verkosto, yhteyshenkilö on Lauri Tähtinen.

KIRA-kioski verkostot

Kiertotalouden osaamiskeskittymän alueelliset kiertotalousverkostot, yhteyshenkilö on Ella Lahtinen.

Sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@figbc.fi

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun