Kestävä infra -määritelmä

Kestävän infran määritelmällä edistetään ajattelua, jossa kestävyys ymmärretään infran koko elinkaaren ja arvoketjun kestävyytenä. Kestävyys on kokonaisvaltaista – ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen näkökulma huomioon ottaen. Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla.

Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista. Määritelmä auttaa myös eri toimijoiden roolien hahmottamista kestävän kehityksen edistämisessä.

Infra-alalla on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi, mikä voidaan hyödyntää nopeastikin. Paras aika vaikuttaa kestävyyteen on hankkeiden suunnitteluvaiheessa, josta vaikutukset heijastuvat infran koko elinkaareen.

Julkaisija(t): Green Building Council Finland

Julkaisuvuosi: 2021

ISBN:

Kategoriat: Aluesuunnittelu, Hiilineutraalius, Infrastruktuuri, Kunnat ja kaupungit, Vähähiilisyys

Lataa julkaisu

Lisää julkaisuja

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

BuildingLife Programme for Carbon Neutrality in the Built Environment

#BuildingLife Programme for Carbon Neutrality in the Built Environment consists of two parts: carbon neutral built environment by 2035 and operator-specific tables of measures.

Energiansäästövinkit kiinteistöjen omistajille

Osana Astetta Alemmas -kampanjaa FIGBC:n Kiinteistöt-toimikunta kokosi ehdotuksia ja ideoita konkreettisiksi toimenpiteiksi ja ratkaisuiksi asuinkohteille ja toimitiloille energiankäytön vähentämiselle

Tapahtumia

6.10.

FIGBC kouluttaa: Vähähiilisyystavoitteet ja elinkaaren hiilijalanjälki

Tässä koulutuksessa kerromme keskeisistä vähähiilisen rakentamisen trendeistä ja tulevista vaatimuksista, vähähiilisyystavoitteiden asettamisesta sekä elinkaaren hiilijalanjäljen ohjaamisesta hankkeissa vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi. Kurssilla käsitellään uutta rakennuslakia, YM:n laskentamenetelmän viimeisintä versiota sekä vertaillaan erilaisia hiilijalanjäljen arviointimenetelmiä.  Suomi on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuonna 2035. Hiilineutraali Suomi 2035 vaatii merkittäviä ponnistuksia myös kiinteistö- ja rakennusalalta toteutuakseen.

10.11.

FIGBC kouluttaa: Hiilijalanjälkiarvioinnin asiantuntijakoulutus

Koulutus on suunnattu elinkaariarvioinnin asiantuntijoille, jotka ovat olleet mukana jo ainakin muutaman hankkeen elinkaariarvion laadinnassa.

Siirry takaisin sivun alkuun