14.6.2022

Kutsu kaikille FIGBC jäsenille – näytä tukesi yhteisille tavoitteille

Kutsumme kaikki jäsenemme mukaan osoittamaan, että tämä verkosto haluaa kirittää toimialamme yhteistyötä, innovaatioita ja liiketoimintamalleja kohti hiilineutraaliutta. Ilmoittautukaa #BuildingLife kannattajaksi Ilmoittautukaa #BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman kannattajaksi. Lähettäkää organisaationne logo ja sitaatti uutisointia varten Lauri Tähtiselle tai Anne Valkamalle (lauri.tahtinen(at)figbc.fi ja anne.valkama(at)figbc.fi). #BuildingLifen kannattajana lupaatte laatia itsellenne toimintaohjelman (tai hiilitiekartan), jolla ohjaatte liiketoimintaanne kohti hiilineutraaliutta […]

Kutsumme kaikki jäsenemme mukaan osoittamaan, että tämä verkosto haluaa kirittää toimialamme yhteistyötä, innovaatioita ja liiketoimintamalleja kohti hiilineutraaliutta.

Ilmoittautukaa #BuildingLife kannattajaksi

Ilmoittautukaa #BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman kannattajaksi. Lähettäkää organisaationne logo ja sitaatti uutisointia varten Lauri Tähtiselle tai Anne Valkamalle (lauri.tahtinen(at)figbc.fi ja anne.valkama(at)figbc.fi).

#BuildingLifen kannattajana lupaatte laatia itsellenne toimintaohjelman (tai hiilitiekartan), jolla ohjaatte liiketoimintaanne kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Tämä tarkoittaa päästövähennysmahdollisuuksien tunnistamista ja päästöjen tavoitteellista, asteittaista vähentämistä.

Päivät, jolloin julkistamme seuraavat kannattajat

Julkistamme kannattajia 20.6.2022; 22.8.2022 ja 19.9.2022. Lähettäkää logo ja sitaatti viimeistään viikkoa ennen ja olette mukana seuraavassa julkistuspäivässä.

Kun ilmoittaudutte mukaan #BuildingLifen kannattajaksi, me lisäämme logonne hankkeen verkkosivuille ja päivitämme sen myöhemmin itse toimintaohjelmaan – seuraavan painoksen yhteydessä. Julkiset sitoumukset, kuten #Buildinglifen kannattajuus, viestivät vakavasta suhtautumisesta ja siitä, että organisaationne haluaa kirittää toimialan hiilineutraaliutta. Selkeästi kirjatut tavoitteet, välitavoitteet ja harkitut toimenpiteet osoittavat aitoa halua ja vahvistavat sidosryhmien luottamusta.

#BuildingLifen tavoitteisiin on nyt sitoutunut yhteensä 39 organisaatiota

Helsinki, Lahti, Tampere, Vantaa, Saint-Gobain Finland, KONE, Stora Enso, A-Insinöörit, Sweco, Realia, Durat, Consolis Parma, Peikko, One Click LCA, Granlund, EcoReal, Fira, SRV, Skanska, Bonava, Ilmarinen, SOK, Antilooppi, Ramirent, Rototec, Varma, Kuljetusrinki Oy, JKMM, Sponda, YIT, VRJ Group/ VRJ Länsi Suomi Oy, Lehto, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito, Lukkaroinen arkkitehdit, EcoUp, NCC, NAL asunnot, Kontio ja Laattapiste.

Organisaatioiden omia, jo valmiita toimintaohjelmia, joiden tarkoitus on toimia esimerkkeinä Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman soveltamisesta, ovat jakaneet A-Insinöörit, Saint-Gobain Finland, Granlund, Skanska, Ylva ja Ilmarinen.

Sparrausta, koulutusta ja paikka eturivissä

Tarvitsetteko sparrausta oman toimintaohjelmanne laatimisessa? Me autamme. Olemme myös järjestäneet kuluvan vuoden aikana jäsenistöllemme maksuttoman vähähiilisyyden koulutussarjan. Koulutuspäivät järjestetään osana #BuildingLife -hanketta. Kouluttajina toimivat One Click LCA sekä FIGBC:n kumppanijäsen A-Insinöörit. Loppuvuoden koulutuspäivät ovat Rakennustuoteteollisuus 3.10.2022; Infrahankkeiden tilaajat 4.11.2022 ja Julkiset tilaajat 2.12.2022.

FIGBC vinkit edelläkävijöille

  • Innostava muutosjohtajuus on esimerkkinä olemista ja omasta sitoutumisesta kertomista.
  • Allekirjoittakaa julkinen sitoumus hiilineutraaliuteen, laatikaa oma toimintaohjelmanne päästövähennyksiin tai jakakaa valmis hiilitiekartta kanssamme.
  • Vahvistakaa alan yhteishenkeä – osallistukaa hiilineutraaliutta edistäviin yhteisiin hankkeisiin.
  • Antakaa yhteiselle visiolle merkitys – ottakaa aktiivinen rooli muutoksen puolestapuhujana.

Lisätietoja:

Lauri Tähtinen
Kehityspäällikkö
Green Building Council Finland
puh. +358 40 486 5400

Muita julkaisuja ja oppaita

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun