22.1.2021

Miisa Tähkänen ja Anne Valkama aloittavat Green Building Council Finlandilla

Miisa Tähkänen aloittaa johtavana asiantuntijana 1.2.2021 ja Anne Valkama Green Building Council Finlandin viestintäpäällikkönä 25.1.2021. ”Rakennetun ympäristön suhtautuminen ilmastonmuutokseen tuottaa monia haasteita. Sektorin energiankulutus on 40 % ja C02-päästöt noin 36 % globaaleista arvoista. Ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta on välttämätöntä kehittää energiatehokkuusratkaisuja, uusiutuvan energian tuotantoratkaisuja sekä vähentää rakentamisen ja materiaalien päästöjä. Lisäksi on varauduttava lisääntyviin äärimmäisiin […]

Miisa Tähkänen aloittaa johtavana asiantuntijana 1.2.2021 ja Anne Valkama Green Building Council Finlandin viestintäpäällikkönä 25.1.2021.

”Rakennetun ympäristön suhtautuminen ilmastonmuutokseen tuottaa monia haasteita. Sektorin energiankulutus on 40 % ja C02-päästöt noin 36 % globaaleista arvoista. Ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta on välttämätöntä kehittää energiatehokkuusratkaisuja, uusiutuvan energian tuotantoratkaisuja sekä vähentää rakentamisen ja materiaalien päästöjä. Lisäksi on varauduttava lisääntyviin äärimmäisiin sääilmiöihin, kuten tulviin, myrskyihin ja helleaaltoihin. Toisaalta rakennettu ympäristö on pirstaleinen kokonaisuus kulttuurihistoriallisesti arvokkaita tiloja, ammattimaisten sijoittajien projekteja ja ihmisten koteja, joten kokonaisvaltaisten ratkaisujen kehittäminen on äärimmäisen haastavaa – ja mielenkiintoista”, kertoo Miisa.

Miisan tärkein vastuualue tälle vuodelle on #BuildingLife -projekti. Projekti on kymmenen eurooppalaisen Green Building Councilin yhteinen ponnistus rakentamisen ja rakennuksien vähähiilisyyttä kohti. Projektin tavoitteena on nostaa materiaalisidonnaisten päästöjen vähentäminen EU:n, jäsenvaltioiden ja yritysten keskeisiksi ilmastotavoitteiksi. Suomessa hankkeen keskeisenä tavoitteena on koota hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma.

Selkeyttä ja innostavuutta

Anne Valkama tulee vastaamaan FIGBC:n viestinnästä. ”Merkittävin tehtävämme on tuottaa selkeitä toimintaohjelmia, jotka ovat vaivattomia toteuttaa. Muutos saadaan aikaan myös innostamalla ja motivoimalla. Uskon, että kira- ja energia-ala tunnistaa kyllä muutoksen tarpeellisuudet ja sen hyödyt, ja FIGBC:n luomien verkostojen avulla kannustetaan rohkeuteen myös sitoutua toimintaan”, pohtii Anne.

Toimitusjohtaja Mikko Nousiainen on iloinen FIGBC:n tiimin vahvistumisesta:

”Jatkamme määrätietoisesti toimialamme kestävyysmuutoksen edistämistä ja toimintamme kehittämistä viime vuonna laaditun strategiamme mukaisesti. Strategian toteuttamisen kannalta vuosi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Annella ja Miisalla on tärkeä rooli vaikuttavuutemme lisäämisessä, projektiemme toteuttamisessa sekä jäsentemme ja toimialan palvelemisessa. Olen varma, että heidän osaamisensa ja panoksensa myötä FIGBC:n toiminta vahvistuu entisestään ja tuloksia nähdään jo kevään aikana. Toivotamme Annen ja Miisan lämpimästi tervetulleeksi!”

Lisätietoja:

Mikko Nousiainen, puh. 0405258440

FIGBC:n työntekijöiden sähköpostit etu.sukunimi@figbc.fi

Muita julkaisuja ja oppaita

Rakentamisen luontosanakirja

Kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisille laadittu Rakentamisen luontosanakirja selkeyttää alan luontosanastoa. Ota termit haltuun!

Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva – Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi

Granlundin laatima selvitys: Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva - Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi.

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytila 2024

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytilakatsauksessa on tunnistettu viherrakenteen vahvistamisen pullonkauloja maankäytön suunnittelussa sekä hahmotettu alueellisen viherkertoimen merkitystä näille. Katsaus on laadittu osana ARVO – viherrakenteen vahvistaminen kaupunkien maankäytön suunnittelussa –hanketta.

Indicator for Circular construction – The role of public procurement

How to include circular construction criteria in public procurement? This study has been conducted using a combination of desk research and interviews.

Policy Pathways for Fostering Circular Transition in Construction in the Nordic Region

Executive Report seeks to synthesise the essential findings from Nordic Networks for Circular Construction (NNCC) -project.

Accelerate Circular Construction – Recommendations for Public Authorities

As a part of a transition to more sustainable, circularity is gaining more and more attention from the Nordic construction sectors.

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kestävyyden kuntotarkastus logo

Kuntotarkastus paljastaa: Kestämättömyys ei kannata.

Lue ja lataa Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Lue ja lataa

Siirry takaisin sivun alkuun