22.1.2021

Miisa Tähkänen ja Anne Valkama aloittavat Green Building Council Finlandilla

Miisa Tähkänen aloittaa johtavana asiantuntijana 1.2.2021 ja Anne Valkama Green Building Council Finlandin viestintäpäällikkönä 25.1.2021. ”Rakennetun ympäristön suhtautuminen ilmastonmuutokseen tuottaa monia haasteita. Sektorin energiankulutus on 40 % ja C02-päästöt noin 36 % globaaleista arvoista. Ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta on välttämätöntä kehittää energiatehokkuusratkaisuja, uusiutuvan energian tuotantoratkaisuja sekä vähentää rakentamisen ja materiaalien päästöjä. Lisäksi on varauduttava lisääntyviin äärimmäisiin […]

Miisa Tähkänen aloittaa johtavana asiantuntijana 1.2.2021 ja Anne Valkama Green Building Council Finlandin viestintäpäällikkönä 25.1.2021.

”Rakennetun ympäristön suhtautuminen ilmastonmuutokseen tuottaa monia haasteita. Sektorin energiankulutus on 40 % ja C02-päästöt noin 36 % globaaleista arvoista. Ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta on välttämätöntä kehittää energiatehokkuusratkaisuja, uusiutuvan energian tuotantoratkaisuja sekä vähentää rakentamisen ja materiaalien päästöjä. Lisäksi on varauduttava lisääntyviin äärimmäisiin sääilmiöihin, kuten tulviin, myrskyihin ja helleaaltoihin. Toisaalta rakennettu ympäristö on pirstaleinen kokonaisuus kulttuurihistoriallisesti arvokkaita tiloja, ammattimaisten sijoittajien projekteja ja ihmisten koteja, joten kokonaisvaltaisten ratkaisujen kehittäminen on äärimmäisen haastavaa – ja mielenkiintoista”, kertoo Miisa.

Miisan tärkein vastuualue tälle vuodelle on #BuildingLife -projekti. Projekti on kymmenen eurooppalaisen Green Building Councilin yhteinen ponnistus rakentamisen ja rakennuksien vähähiilisyyttä kohti. Projektin tavoitteena on nostaa materiaalisidonnaisten päästöjen vähentäminen EU:n, jäsenvaltioiden ja yritysten keskeisiksi ilmastotavoitteiksi. Suomessa hankkeen keskeisenä tavoitteena on koota hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma.

Selkeyttä ja innostavuutta

Anne Valkama tulee vastaamaan FIGBC:n viestinnästä. ”Merkittävin tehtävämme on tuottaa selkeitä toimintaohjelmia, jotka ovat vaivattomia toteuttaa. Muutos saadaan aikaan myös innostamalla ja motivoimalla. Uskon, että kira- ja energia-ala tunnistaa kyllä muutoksen tarpeellisuudet ja sen hyödyt, ja FIGBC:n luomien verkostojen avulla kannustetaan rohkeuteen myös sitoutua toimintaan”, pohtii Anne.

Toimitusjohtaja Mikko Nousiainen on iloinen FIGBC:n tiimin vahvistumisesta:

”Jatkamme määrätietoisesti toimialamme kestävyysmuutoksen edistämistä ja toimintamme kehittämistä viime vuonna laaditun strategiamme mukaisesti. Strategian toteuttamisen kannalta vuosi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Annella ja Miisalla on tärkeä rooli vaikuttavuutemme lisäämisessä, projektiemme toteuttamisessa sekä jäsentemme ja toimialan palvelemisessa. Olen varma, että heidän osaamisensa ja panoksensa myötä FIGBC:n toiminta vahvistuu entisestään ja tuloksia nähdään jo kevään aikana. Toivotamme Annen ja Miisan lämpimästi tervetulleeksi!”

Lisätietoja:

Mikko Nousiainen, puh. 0405258440

FIGBC:n työntekijöiden sähköpostit etu.sukunimi@figbc.fi

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun