Tapahtumat

Julkista tukea kiertotalouden vauhdittamiseen – Nordic Network for Circular Construction -projektin työpaja

tiistai 5.3.2024

12:00 - 14:00

Ilmoittaudu tästä!

Miten julkiset toimijat voivat edistää kiertotaloutta rakennusalalla? Miten Pohjoismaat voivat yhdessä edistää kiertotaloutta Euroopassa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia Pohjoismaiden ministerineuvoston tutkimushankkeessa.

Näihin kysymyksiin vastaamiseksi hankkeessa järjestetään viisi työpajaa, yksi kussakin Pohjoismaassa. Työpajassa voit antaa ehdotuksiasi Pohjoismaiden ministerineuvoston tulevaksi työksi ja vaikuttaa kiertorakentamisen yhteiskuntapolitiikan tulevaisuuteen. Hankkeessa luodut politiikkasuositukset julkaistaan huhtikuussa.

Keskeiset tavoitteet:

  1. Oivallusten kerääminen: Työpajoissa sidosryhmät voivat jakaa näkemyksiään ja kokemuksiaan. Osallistujilla on mahdollisuus jakaa tietämystään ja näkemyksiään siitä, miten julkiset toimijat voivat tehokkaasti tukea ja nopeuttaa rakentamisen kiertotaloutta.
  2. Pohjoismaiden välinen yhteistyö: Hankkeessa pohditaan, miten Pohjoismaat voivat tehdä yhteistyötä kiertotalouden edistämiseksi Euroopassa, ja tunnustetaan alueellisen yhteistyön merkitys. Parhaiden käytäntöjen jakaminen ja toimien koordinointi voivat vahvistaa kiertotaloutta edistävien rakennusaloitteiden vaikutusta.
  3. Julkiseen keskusteluun vaikuttaminen: Yksi näiden työpajojen ensisijaisista tavoitteista on vaikuttaa kiertotaloutta mahdollistavaan tulevaisuuteen. Osallistujat voivat osallistua aktiivisesti keskusteluihin ja tarjota ehdotuksia, jotka voivat muokata tutkimushankkeen tuottamia poliittisia suosituksia.

Huhtikuussa julkaistavan hankkeen politiikkasuosituksilla on potentiaalia vaikuttaa Pohjoismaiden lisäksi myös laajempaan eurooppalaiseen keskusteluun rakentamisen kiertotaloudesta. Pohjoismaiden ministerineuvoston omaksuma yhteistyöhön perustuva lähestymistapa kannustaa kokonaisvaltaiseen ja yhtenäiseen näkökulmaan, jossa tunnistetaan, että vastuu kiertotaloudesta on yhteinen.

Tavoitteena on, että tämä työpajasarja toimii aloitteena positiivisen muutoksen aikaansaamiseksi rakennusalalla. Tuomalla yhteen erilaisia sidosryhmiä, edistämällä Pohjoismaiden välistä yhteistyötä ja hakemalla aktiivisesti palautetta osallistujilta hanke edistää käynnissä olevia maailmanlaajuisia pyrkimyksiä rakentaa kestävää ja kiertotalouteen perustuvaa tulevaisuutta.

Helsingin työpaja järjestetään FIGBC:n toimistolla osoitteessa Siltasaarenkatu 10. Myös etäosallistuminen on mahdollista.

Ilmoittaudu tästä

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun