Johdamme kestävyysverkostoa
Kokoamme yhteen alan kestävyysosaamista ja parhaita käytäntöjä eri puolilta arvoketjua, jotta alalla toimivat pääsevät nopeammin ja helpommin uuden tiedon lähteille ja laajentamaan omia verkostojaan. Luomme yhdessä yhteistä ymmärrystä viheliäisten ja systeemisten ongelmien ratkaisemiseksi. Verkoston yhteistyötä johtamalla varmistamme käytänteiden ketterämmän kehittymisen ja uudenlaisten, kestävien liiketoimintamallien syntymisen.
Vuoden 2025 painopisteenä on lisätä verkostosta arvoa saavien ja sille arvoa tuottavien, aktiivisten jäsenten määrää laadukkaiden ja fasilitoitujen kohtaamisten kautta.
1.1 Jäsenverkostotoiminnan fasilitointi
Tavoitellut vaikutukset: Jäsenet voivat luoda ja ylläpitää verkostojaan ja parantavat sitä kautta organisaatioidensa liiketoimintaedellytyksiä.
Vuoden 2025 toimenpiteet
Jäsenverkostotoimintaa toteutamme pääasiassa jäsenfoorumeiden ja niiden jäsentapahtumien kautta. Jäsenfoorumitoiminnan tarkoitus on jakaa tietoa jäsenille sekä mahdollistaa kohtaamiset ja vuoropuhelu jäsenten kesken. Jäsenfoorumeita on kuusi: talonrakentaminen, kiinteistöt, infrarakentaminen, kaupunkikehitys, vastuullisuusjohtaminen ja viestintä. Osa toiminnasta on suunnattu useammalle foorumille yhteisesti, jolloin toimijat myös arvoketjujen eri kohdista voivat kohdata.
Jäsenfoorumeille järjestetään yhteisiä tapahtumia verkostoitumista ja tiedonvaihtoa varten, ja tapahtumissa käsitellään ajankohtaisia aiheita. Lähetämme jäsenfoorumeille sähköisiä jäsenkirjeitä, joissa jaamme tietoa uusista ja ajankohtaisista asioista sekä tulevista tapahtumista.
Järjestämme jäsenillemme myös työpajoja ja klinikoita, joissa autamme ratkaisemaan jäsenten kestävän liiketoiminnan kannalta olennaisia haasteita tai ongelmia. Klinikoiden keskiössä on fasilitoitu keskustelu ja oivalluttaminen vertaisten kesken. Vuonna 2025 järjestämme ainakin Kiertotalouden Green Dealiin sitoutuneiden työpajoja ja vertaisklinikoita sekä BuildingLife- ja luontotiekarttatyöpajoja.
Vuonna 2025 haluamme keskittyä erityisesti verkostojohtamisen ja fasilitoinnin toimintamallien ja osaamisen kehittämiseen, jotta kykenemme tarjoamaan jäsenistöllemme mahdollisimman vaikuttavat puitteet ratkaista yhteisiä alan haasteita verkoston avulla.
Vuoden 2025 lopulla valitaan jäsenverkostosta myös uudet ohjausryhmät ja niiden jäsenet seuraavalle toimikaudelle. Ohjausryhmien tarkoituksena on tuoda osaamista ja näkemystä FIGBC:n strategian toteuttamiseen ohjausryhmän tehtäväkuvauksen mukaisesti.
Ohjausryhmien jäsenet valitsee yhdistyksen hallitus.
1.2 Jäsenyhteydenpito ja jäsenhankinta
Tavoitellut vaikutukset: Kaikista KIRA-alan yrityssegmenteistä on merkittävä edustus FIGBC:n jäsenistössä, painottaen järjestön vaikuttavuuden kannalta merkittäviä organisaatioita. Jäsenverkostomme kattaa merkittäviltä osin kaikki KIRA-alan arvoketjujen osat.
Vuoden 2025 toimenpiteet
Aktivoimme jäsenverkostoamme säännöllisillä jäsentapaamisilla, joiden painopisteenä on jäsenymmärryksen kerryttäminen sekä toiminnan ja palveluiden parempi kohdentaminen eri jäsenryhmille. Tapaamme aktiivisesti myös potentiaalisia uusia jäseniä, joiden sitouttaminen mukaan toimintaan toisi arvoa koko verkostolle. Uusille jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille järjestämme säännöllisiä jäseninfoja.
Jäsenyyttä ja sen tuomia hyötyjä markkinoimme tapaamisten lisäksi verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeemme ja esitemateriaalimme avulla sekä erilaisissa kohtaamisissa alan tapahtumissa. Uusien jäsenten tavoittamiseksi kehitämme verkkopalveluidemme hakukoneoptimointia ja somemarkkinointia.
Jäsenyyksien hallinnan tueksi uudistamme jäsenistölle suunnattuja infomateriaaleja ja jäsentiedon hallinnan käytänteitä.
1.3 Muut jäsenpalvelut
Tavoitellut vaikutukset: Tuottamamme palvelut vastaavat jäsenten todelliseen tarpeeseen ja auttavat heitä menestymään maapallon kantokyvyn rajoissa.
Vuoden 2025 toimenpiteet
Tarjoamme jäsenistölle verkostotoiminnan ohella mahdollisuuksien mukaan erilaisia täydentäviä palveluita, kuten neuvontaa (puhelut, sähköpostit, muut kohtaamiset) ja ajankohtaisinfoja. Pyrimme myös varmistamaan, että verkoston jäsenyys lisää jäsenten julkista näkyvyyttä alan kestävyyden edistäjinä nostamalla esiin hyviä esimerkkejä ja uutisoimalla uusista jäsenistä.
Tuotamme jäsenistöllemme lisäksi erilaisia tieto- ja koulutuspalveluita, jotka on kuvattu tarkemmin luvussa 2.