1.11.2022

Tule meille vuoden 2023 kumppanijäseneksi! 

Haemme vuodelle 2023 FIGBC:n kumppanijäsentä. Kumppanijäsenen kanssa vauhditetaan rakennetun ympäristön muutosta hiilineutraaliksi ja kiertotalouden mukaan toimivaksi. Kumppanijäsenyyden vuosimaksu on 7 500 euroa varsinaisen jäsenmaksun lisäksi ja hakuaika päättyy 30.11.2022.  Green Building Councilin kumppanijäsenyys  Yhteiset tavoitteet kiertotalous ja vähähiilisyys  Tutustu Green Building Council Finlandin strategiaan ja syyskokoukselle ehdotettavaan toimintasuunnitelmaan vuodelle 2023 (jäsenistölle suunnatut sivut). Kumppanijäsenenä olette […]

Haemme vuodelle 2023 FIGBC:n kumppanijäsentä. Kumppanijäsenen kanssa vauhditetaan rakennetun ympäristön muutosta hiilineutraaliksi ja kiertotalouden mukaan toimivaksi. Kumppanijäsenyyden vuosimaksu on 7 500 euroa varsinaisen jäsenmaksun lisäksi ja hakuaika päättyy 30.11.2022. 

Green Building Councilin kumppanijäsenyys 

  • Kumppanijäsenyys on määräaikainen (1 vuosi, 2023) 
  • Vuosimaksu kumppanijäsenyydelle on 7 500 euroa varsinaisen jäsenmaksun lisäksi (alv 0: summaan ei lisätä arvonlisäveroa). 
  • Hakuaikaa on 30.11.2022 asti, jonka jälkeen neuvottelukierros jäsenyyden sisällöstä. 
  • Haku ja lisäkysymykset pyydämme osoitteeseen info@figbc.fi 
  • Kumppanijäsenyydestä päätöksen tekee FIGBC:n hallitus 15.12.2022. 
  • Hallituksen päätöksen jälkeen sovitaan ”ydintiimi”, johon kuuluu teidän edustajanne ja meiltä viestintä, jäsenpalvelut sekä yhteiseen teemaan sopiva asiantuntija. Lisäksi laaditaan yhteistyösuunnitelmaa ja sovitaan ensimmäiset yhteistyöpalaverit. 
  • Lataa käyttöösi kumppanijäsenyydestä kertova esittely

Yhteiset tavoitteet kiertotalous ja vähähiilisyys 

Tutustu Green Building Council Finlandin strategiaan ja syyskokoukselle ehdotettavaan toimintasuunnitelmaan vuodelle 2023 (jäsenistölle suunnatut sivut). Kumppanijäsenenä olette yhteistyötahomme kestävän rakennetun ympäristön edistämiseen ja toiminnan toteuttamiseen. Käytännössä voimme toteuttaa sisältöä, koulutusta, tapahtumia, viestintää – konkretiasta sovitaan yhdessä. Lisäksi kumppaniksi ryhtyminen antaa esimerkiksi tukea oman liiketoiminnan kehittämiseen kestävämmäksi ja voitte saada asiantuntijoidemme sparrausta kestävyystyöhönne. Ja tietenkin – tutustumme teidän ja meidän kesken. Kun nimet ja kasvot ovat tuttuja, yhteistyökin sujuu sutjakkaammin. 

Kokemuksia kumppanijäsenyydestä 

Kuluvana vuonna FIGBC:n kumppanijäsenenä oli rakentamisen konsultti- ja suunnittelutalo A-Insinöörit. Liisa Jäätvuori, A-Insinöörien vastuullisuus- ja laatujohtaja kertoo kumppanijäsenyydestä näin: 

”A-Insinöörien ja FIGBC:n kumppanuusvuoden toimintaa suunniteltiin yhteisesti tärkeiden päämäärien perusteella. Molemmat organisaatiot haluavat parantaa vähähiilisyyden ja kiertotalouden osaamista rakennusalalla. Lisäksi haluamme vahvistaa konkreettisten kestävän kehityksen toimenpiteiden toteutumista niin rakennushankkeissa kuin organisaatioiden omassa toiminnassa”. 

Yhteisen viestinnän lisäksi Jäätvuori nostaa käytännön esimerkeiksi #BuildingLife -yhteistyön. 

”Toteutimme yhteistyössä laajan, kiinteistö- ja rakennusalan alan eri toimijaryhmille suunnatun #BuildingLife vähähiilisyyskoulutusten sarjan ja julkaisemme vielä koulutusten pohjalta laaditut pikaoppaat. Lisäksi sparrasimme vihreän siirtymän palvelukehitystä yhdessä FIGBC:n asiantuntijoiden kanssa. Kumppanuusvuoden aikana kestävän rakentamisen teema on vahvasti ankkuroitu strategiaan ja liiketoimintaan ja A-Insinöörien oma sisäinen kestävän kehityksen verkosto sai vahvistusta organisoidusta yhteistyöstä”, kertoo Liisa. 

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhteinen vuotemme! 

Kysymyksiä? Älä epäröi vaan ota yhteyttä info(at)figbc.fi ja sovitaan sopivan FIGBC:läisen kanssa tapaaminen! Hakuaikaa on 30.11.2022 asti. 

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun