1.11.2022

Tule meille vuoden 2023 kumppanijäseneksi! 

Haemme vuodelle 2023 FIGBC:n kumppanijäsentä. Kumppanijäsenen kanssa vauhditetaan rakennetun ympäristön muutosta hiilineutraaliksi ja kiertotalouden mukaan toimivaksi. Kumppanijäsenyyden vuosimaksu on 7 500 euroa varsinaisen jäsenmaksun lisäksi ja hakuaika päättyy 30.11.2022.  Green Building Councilin kumppanijäsenyys  Yhteiset tavoitteet kiertotalous ja vähähiilisyys  Tutustu Green Building Council Finlandin strategiaan ja syyskokoukselle ehdotettavaan toimintasuunnitelmaan vuodelle 2023 (jäsenistölle suunnatut sivut). Kumppanijäsenenä olette […]

Haemme vuodelle 2023 FIGBC:n kumppanijäsentä. Kumppanijäsenen kanssa vauhditetaan rakennetun ympäristön muutosta hiilineutraaliksi ja kiertotalouden mukaan toimivaksi. Kumppanijäsenyyden vuosimaksu on 7 500 euroa varsinaisen jäsenmaksun lisäksi ja hakuaika päättyy 30.11.2022. 

Green Building Councilin kumppanijäsenyys 

  • Kumppanijäsenyys on määräaikainen (1 vuosi, 2023) 
  • Vuosimaksu kumppanijäsenyydelle on 7 500 euroa varsinaisen jäsenmaksun lisäksi (alv 0: summaan ei lisätä arvonlisäveroa). 
  • Hakuaikaa on 30.11.2022 asti, jonka jälkeen neuvottelukierros jäsenyyden sisällöstä. 
  • Haku ja lisäkysymykset pyydämme osoitteeseen info@figbc.fi 
  • Kumppanijäsenyydestä päätöksen tekee FIGBC:n hallitus 15.12.2022. 
  • Hallituksen päätöksen jälkeen sovitaan ”ydintiimi”, johon kuuluu teidän edustajanne ja meiltä viestintä, jäsenpalvelut sekä yhteiseen teemaan sopiva asiantuntija. Lisäksi laaditaan yhteistyösuunnitelmaa ja sovitaan ensimmäiset yhteistyöpalaverit. 
  • Lataa käyttöösi kumppanijäsenyydestä kertova esittely

Yhteiset tavoitteet kiertotalous ja vähähiilisyys 

Tutustu Green Building Council Finlandin strategiaan ja syyskokoukselle ehdotettavaan toimintasuunnitelmaan vuodelle 2023 (jäsenistölle suunnatut sivut). Kumppanijäsenenä olette yhteistyötahomme kestävän rakennetun ympäristön edistämiseen ja toiminnan toteuttamiseen. Käytännössä voimme toteuttaa sisältöä, koulutusta, tapahtumia, viestintää – konkretiasta sovitaan yhdessä. Lisäksi kumppaniksi ryhtyminen antaa esimerkiksi tukea oman liiketoiminnan kehittämiseen kestävämmäksi ja voitte saada asiantuntijoidemme sparrausta kestävyystyöhönne. Ja tietenkin – tutustumme teidän ja meidän kesken. Kun nimet ja kasvot ovat tuttuja, yhteistyökin sujuu sutjakkaammin. 

Kokemuksia kumppanijäsenyydestä 

Kuluvana vuonna FIGBC:n kumppanijäsenenä oli rakentamisen konsultti- ja suunnittelutalo A-Insinöörit. Liisa Jäätvuori, A-Insinöörien vastuullisuus- ja laatujohtaja kertoo kumppanijäsenyydestä näin: 

”A-Insinöörien ja FIGBC:n kumppanuusvuoden toimintaa suunniteltiin yhteisesti tärkeiden päämäärien perusteella. Molemmat organisaatiot haluavat parantaa vähähiilisyyden ja kiertotalouden osaamista rakennusalalla. Lisäksi haluamme vahvistaa konkreettisten kestävän kehityksen toimenpiteiden toteutumista niin rakennushankkeissa kuin organisaatioiden omassa toiminnassa”. 

Yhteisen viestinnän lisäksi Jäätvuori nostaa käytännön esimerkeiksi #BuildingLife -yhteistyön. 

”Toteutimme yhteistyössä laajan, kiinteistö- ja rakennusalan alan eri toimijaryhmille suunnatun #BuildingLife vähähiilisyyskoulutusten sarjan ja julkaisemme vielä koulutusten pohjalta laaditut pikaoppaat. Lisäksi sparrasimme vihreän siirtymän palvelukehitystä yhdessä FIGBC:n asiantuntijoiden kanssa. Kumppanuusvuoden aikana kestävän rakentamisen teema on vahvasti ankkuroitu strategiaan ja liiketoimintaan ja A-Insinöörien oma sisäinen kestävän kehityksen verkosto sai vahvistusta organisoidusta yhteistyöstä”, kertoo Liisa. 

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhteinen vuotemme! 

Kysymyksiä? Älä epäröi vaan ota yhteyttä info(at)figbc.fi ja sovitaan sopivan FIGBC:läisen kanssa tapaaminen! Hakuaikaa on 30.11.2022 asti. 

Muita julkaisuja ja oppaita

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun