1.6.2023

63 #BuildingLifen kannattajaa ja 14 julkaistua tiekarttaa

#Buildinglifen tavoitteena on nostaa materiaalisidonnaisten päästöjen vähentäminen EU:n, jäsenvaltioiden ja yritysten keskeiseksi ilmastotavoitteeksi. Kutsumme mukaan kannattajia sitoutumaan oman tiekartan laatimiseen ja julkaisemme jo valmiita tiekarttoja esimerkiksi koko alalle. NCC hiilitiekartta – päästöt pois koko arvoketjusta, lisää energiatehokkuutta ja sopeutuminen ilmastonmuutokseen Kiinteistö- ja rakennusalalla toimivien organisaatioiden omat tiekartat tai toimintaohjelmat toimivat esimerkkinä alalla toimiville. Katso kuinka […]

#Buildinglifen tavoitteena on nostaa materiaalisidonnaisten päästöjen vähentäminen EU:n, jäsenvaltioiden ja yritysten keskeiseksi ilmastotavoitteeksi. Kutsumme mukaan kannattajia sitoutumaan oman tiekartan laatimiseen ja julkaisemme jo valmiita tiekarttoja esimerkiksi koko alalle.

NCC hiilitiekartta – päästöt pois koko arvoketjusta, lisää energiatehokkuutta ja sopeutuminen ilmastonmuutokseen

Kiinteistö- ja rakennusalalla toimivien organisaatioiden omat tiekartat tai toimintaohjelmat toimivat esimerkkinä alalla toimiville. Katso kuinka eri organisaatiot ovat suunnitelleet vähentävänsä päästöjä 2035 mennessä. Uusimpana lisäyksenä julkaisemme nyt NCC:n hiilitiekartan.

Asuntosäätiö on 63. #BuildingLife -kannattaja!

Toimintaohjelman kannattajat ovat organisaatioita, jotka sitoutuvat nimellään ja logollaan laatimaan oman toimintaohjelmansa tai tiekarttansa kohti hiilineutraaliutta 2035.

Asuntosäätiö on yksi suurimmista kotimaisista asuinkiinteistöjen omistajista Suomessa ja tarjoaa koteja 32 paikkakunnalla. Asuntosäätiö ei tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua. Asuntosäätiön vastuullisuusohjelma jakautuu neljään teemaan, joita yhdistää Asuntosäätiön alkuperäinen tehtävä: Hyvä koti kaikille. Kukin teema linkittyy YK:n Kestävän kehityksen tavoitteisiin (Sustainable Development Goals, SDGs). Lue lisää Asuntosäätiöstä.

#BuildingLife2 jatkaa entistäkin laajempana

#BuildingLife on nyt kahdentoista eurooppalaisen Green Building Councilin yhteinen hanke, jonka tavoitteena on nostaa materiaalisidonnaisten päästöjen vähentäminen EU:n, jäsenvaltioiden ja yritysten keskeiseksi ilmastotavoitteeksi. Lue lisää ja liity mukaan.

Lisätietoja hankkeesta, kannattajaksi ilmoittautuminen sekä tiekarttojen julkaisu
Lauri Tähtinen, kehityspäällikkö, 040 486 5400,
lauri.tahtinen(at)figbc.fi

Lue lisää

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

BuildingLife Programme for Carbon Neutrality in the Built Environment

#BuildingLife Programme for Carbon Neutrality in the Built Environment consists of two parts: carbon neutral built environment by 2035 and operator-specific tables of measures.

Energiansäästövinkit kiinteistöjen omistajille

Osana Astetta Alemmas -kampanjaa FIGBC:n Kiinteistöt-toimikunta kokosi ehdotuksia ja ideoita konkreettisiksi toimenpiteiksi ja ratkaisuiksi asuinkohteille ja toimitiloille energiankäytön vähentämiselle

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun