Johdamme kestävyysverkostoa
Tavoitteemme oli kasvattaa toimintaan sitoutuneiden jäsenorganisaatioiden määrää, parantaa jäsenarvoa ja kehittää palveluitamme niin, että yhä useampi jäsenorganisaatioiden henkilö voi osallistua toimintaamme.
Vuoden aikana uusia jäseniä liittyi 26, kun eroavia jäseniä oli 30.
Normaalia suuremman eroamisten määrän taustalla vaikutti kiinteistö- ja rakennusalan vaikea suhdannetilanne, sillä suurin osa eroamisista liittyi konkursseihin, toiminnan lakkaamiseen tai jäsenten heikkoon taloustilanteeseen.
Organisaation sisäisessä työssä selkeytimme keskeiset palvelumme. Uudistimme jäsenverkostotoimintaa perustamalla toimikuntamallin tilalle uusina yhteistyömuotoina jäsenfoorumit, työryhmät ja ohjausryhmät. Vuoden 2024 loppuun mennessä jäsenfoorumeilla oli yhteensä 1235 jäsentä, yksittäisinä henkilöinä 755 henkeä. Ohjausryhmiin valittiin 18 jäsentä Vaikuttamisen ohjausryhmään ja 18 jäsentä Kestävyysosaamisen ryhmään.
Jäsentutkimuksen ja yhteisten työpajojen pohjalta uudistimme toiminnanmuotoja. Toimikuntien työtä jatketaan jäsenfoorumeilla. Toimialan johtavat asiantuntijat puolestaan kokoontuvat johtamaan toimialan kestävyyssiirtymää myöhemmin keväällä perustettaviin ohjausryhmiin. Ja uutta tietoa alalle tuotetaan jatkossa yhdessä työryhmissä.
Uutinen 21.12.2023 Liity FIGBC:n jäsenfoorumeihin ja hae ohjausryhmiin helmikuussa 2024.
Uutinen 22.3.2024 FIGBC Ohjausryhmiin yli 80 hakemusta – katso valitut jäsenet!
Kartoitimme jäsentemme tyytyväisyyttä läpi vuoden järjestämissämme tapahtumissa sekä marras-joulukuun aikaan puhelinhaastattelulla. Vuoden 2024 tapahtumillemme annettiin keskiarvosanaksi 8,8 (asteikolla 4–10).
Syventävässä jäsentutkimuksessa haastateltiin 131:n eri jäsenen edustajat. Jäsentutkimukseen vastanneista 12 % koki organisaationsa hyötyneen jäsenyydestä paljon, 37 % melko paljon, 36 % vähän ja 15 % ei kokenut saaneensa ollenkaan hyötyä.
Eniten hyötyä kokeneet vastaajat arvostivat erityisesti ajankohtaisen tiedon saantia, koulutuksia ja oppaita. Erityisesti vähähiilisyys ja kiertotalous olivat teemoja, jotka nousivat positiivisesti esiin. Verkostoitumismahdollisuudet ja tapahtumat, kuten #BuildingLife -tiekarttatyöpajat, koettiin hyödyllisiksi. Oma aktiivisuus korreloi vahvasti tyytyväisyyden kanssa.
Jäsenyyteensä vähiten hyödylliseksi kokeneet jäsenet useimmiten kertoivat tyytymättömyyden liittyvän heidän omaan passiivisuuteensa tai siihen, ettei jäsenyyttä ole vielä osattu hyödyntää tai toiminnan pariin löytää. Lisäksi ajan puute koettiin ongelmana.
Vastaajat toivoivat lisää käytännönläheistä tukea, kuten ohjeita hiilijalanjäljen laskentaan sekä toimialakohtaisia koulutuksia ja tapahtumia. Lisää toivottiin myös tallenteita webinaareista ja tapahtumista sekä alueellisia tilaisuuksia Helsingin ulkopuolelle. Jäsenet toivoivat myös enemmän näkyvyyttä ja tukea jäsenyyden konkreettisten hyötyjen hyödyntämiseksi.
Jäsenemme kertoivat arvostavansa FIGBC:n tarjoamaa tietoa, viestintää ja materiaaleja. Tärkeää oli myös osallistuminen asiantuntijatyöryhmiin ja vaikuttaminen vastuullisuuteen liittyvissä teemoissa. Erityisesti verkostoitumismahdollisuuksia kaivattiin lisää.
Uutinen 30.1.2025 FIGBC:lle yhdeksän pistettä kymmenestä!