Luontoa elvyttävä liiketoiminta

Luontokato on yhtä vakava uhka kuin ilmastonmuutos ja yksi planetaarisista ympäristörajoista, joiden osalta kriittinen raja on jo ylitetty. Rakennusalan merkittävimmät ympäristövaikutukset liittyvät maankäytönmuutoksiin, luonnonvarojen kulutukseen ja ilmastopäästöihin.

Green Building Council Finlandin tavoite on, tulevaisuudessa kiinteistö- ja rakennusalan liiketoiminta on luontoa elvyttävää. Luonnon monimuotoisuus huomioidaan läpi arvoketjun, eikä luontokatoa edistetä missään vaiheessa arvoketjua. Monimuotoisuus saadaan elpymään aktiivisilla toimilla ja erilaisten luontopohjaisten ratkaisujen käyttö on arkea.

Green Building Council Finlandin julkaisut

Biodiversiteetin huomioiminen rakentamisessa

On arvioitu, että biodiversiteettikato on yhtä vakava uhka kuin ilmastonmuutos ja yksi niistä planetaarisista ympäristörajoista, joiden osalta kriittinen raja on jo ylitetty. Rakennusalan merkittävimmät vaikutukset liittyvät rakennuspaikkaan, rakennusmateriaalien tuotantoon liittyvään luonnonvarojen kulutukseen sekä rakennusalan tuottamiin päästöihin.
Green Building Council Finlandin Rakentaminen -toimikunta on koonnut kattavan linkkilistan ja lähtötiedot biodiversiteetin eli luonnon monimuotoisuuden huomioimiseen rakennus- ja kiinteistöalalla.

ARVO – Viherrakenteen arviointi ja vahvistaminen kaupunkien maankäytön suunnittelussa

ARVO – Viherrakenteen arviointi ja vahvistaminen kaupunkien maankäytön suunnittelussa -hankkeen päätavoitteena on viherrakenteen vahvistaminen tiiviisti rakennetuissa kaupungeissa. Siten edistetään kaupunkien kykyä varautua ja sopeutua ilmastonmuutokseen. ARVO-hanke on Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, Aalto-yliopiston sekä Green Building Council Finlandin yhteinen hanke. Hankkeen toteutusaika on 1.10.2023-31.12.2025.

Lue lisää ARVO-hankkeesta

Siirry takaisin sivun alkuun