Aiemmin vain FIGBC:n jäsenille tarkoitettu jäsenkirje on jatkossa kaikille avoin uutiskirje. Uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Tilaa itsellesi FIGBC uutiskirje tästä.
#BuildingLife työpajoissa syntyy tiekarttoja!
Kuinka laatia organisaatiolle oma hiilitiekartta? #Buildinglife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma toimii hyvänä viitekehyksenä organisaation oman tiekartan laadintaan. BuildingLife -kannattajille FIGBC järjestää tiekarttatyöpajoja.
Seuraava #BuildingLife työpajasarja uudelle ryhmälle järjestetään 17.4.2024 alkaen. Nyt on siis oikea hetki ilmoittautua mukaan!
Mitä ensimmäisen työpajasarjan osallistujat ajattelivat työskentelystä? Lue Spondan, Castellum Finlandin ja Aura Rakennuksen edustajien mietteistä. Tervetuloa myös uudet #BuildingLife -kannattajat Ecopanel ja Kohina!
BuildingLife National Roadmap analysis
BuildingLife National Roadmap Analysis julkaistiin 5.3.2024 #BuildingLife Summitissa. Mitä kolmen vuoden työskentelyn aikana on saavutettu? Raportti kokoaa yhteen tiedot, kuinka Irlannin, Espanjan, Alankomaiden, Iso-Britannian, Italian, Ranskan, Kroatian, Puolan, Unkarin, Saksan, Tšekin, Kroatian ja tietenkin Suomen tavoitteissa vauhdittaa päästövähennyksiä on onnistuttu.
There is no one-size-fits-all definition of a net zero building: how to align the unalignable
Rakennetun ympäristön johtajat kokoontuivat poliittisten päättäjien kanssa 7. – 8.3. Buildings and Climate Global Forumiin. WorldGBC:n toimitusjohtaja Cristina Gamboa pohtii kirjoituksessaan There is no one-size-fits-all definition of a net zero building: how to align the unalignable mittareiden ja standardien epäsuhtaa: on varmistettava, että siirrymme kohti yhdenmukaisempia menetelmiä rakennusten ympäristövaikutusten mittaamiseen.
Kaupunkivihreän seminaari: Viherrakenteen arvo ja suunnittelun lähtökohdat 21.3.2024
Viherrakenne suojelee meitä ja omaisuuttamme sään ääri-ilmiöiltä sekä tarjoaa välttämättömiä ekosysteemipalveluita. Viherrakenteen arvo ja suunnittelun lähtökohdat seminaarissa perehdymme, miten juuri alkanut ARVO-hanke edistää kaupunkien viherrakenteen vahvistamista maankäytön suunnittelussa, ja miten kaupungit siitä hyötyvät. Seminaarissa kuullaan myös kaupunkien viherrakenteen suunnittelun kehityksen suunnista neljän viime vuosina toteutetun hankkeen tulosten kautta. Lisäksi keskustelemme viherrakenteen vahvistamisen haasteista eri päätöksenteon tasoilla.
Seminaarin keynote-puhujana professori Arto O. Salonen! Salonen on tulevaisuuden tekijä, joka tutkii kestävään elämään ja yhteiskuntaan siirtymistä. Salonen on terävä ajankuvan sanoittaja ja pidetty tieteen yleistajuistaja. Salonen työskentelee Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksella. Hän on myös Suomen kestävyyspaneelin jäsen.
Ohje tilasuunnitelmien hiilijalanjäljen arviointiin on julkaistu
Yhdessä jäsenistön kanssa tuotettu tilamuutoshankkeiden vähähiilisyyden arviointimenetelmä on julkaistu! Ohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille. Katso julkaisuwebinaarin tallenne Vimeosta.
New European Bauhaus – aloite ja käytäntö
Uusi eurooppalainen Bauhaus on yksi EU:n Green Dealin politiikka-aloitteista. Toiminnan muotoja ovat mm. rahoitus, suunnittelukilpailut ja verkostoitumistapahtumat. Aloitteesta ponnistaa myös NEBULA-projekti, jonka viestintään FIGBC osallistuu.
NEBULAn tavoite on kiihdyttää kiinteistö- ja rakennusalan innovaatioiden skaalautumista koko Euroopan alueella, kirjoittaa blogissaan New European Bauhaus – aloite ja käytäntö. Jos kiinnostuit New European Bauhaus aloitteesta tai innovaatioklustereista, ota yhteyttä Elinaan!
New Bauhaus Stories – New Webinar series
The Nebula project is launching a series of webinars, entitled ”New Bauhaus Stories” starting from March 2024 until October 2024. Read more and register here!
Nordic Network for Circular Construction – Final Seminar 7.5.2024
As the project draws towards its completion, we welcome you to hear and discuss the final deliverables and their impacts on the Nordic construction markets. The deliverables include an Analysis on Barriers and Possibilities, a Suggestion for Metrics to be Used in Circular Construction Projects, a Narrative for Nordic Baukultur and a Stakeholders Point of View in Advancing Circularity in the Construction Sector. The event will be produced entirely online to allow for pan-Nordic participation and collaboration. Register here!
Circular construction – the Nordic way 17.4.2024
As a part of the Nordic Network for Circular Construction, hundreds of experts have gathered to define how circularity could be progressed in the Nordics — and exported elsewhere!
At this session in WCEF 2024, we will present the published policy recommendations for circular construction and discuss their implications and applicability. Organisers: Nordic Network for Circular Construction and Nordic Circular Hotspot.
Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelman tulosseminaari: Data ja laskurit 25.3.2024
Vihreä siirtymä on kiinteistö- ja rakentamisalalle mahdollisuus pienentää päästöjä ja kasvattaa kilpailukykyä. Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmassa on käynnissä yli 100 hanketta, jotka kehittävät ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan ja siihen sopeutumiseen. Tilaisuudessa esittäytyy viisi Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta (KIRAilmasto) rahoitusta saanutta, jo valmistunutta hanketta.
Save the date FIGBC kevätkokous 10.4.2024
Tervetuloa Green Building Council Finland ry:n kevätkokoukseen 10.4.2024. Kokous järjestetään FIGBC:n toimistolla (Siltasaarenkatu 8-10, 00530 Helsinki) ja Teams-etäyhteydellä. Tilaisuus on avoin ja vapaaehtoinen kaikille jäsenillemme, virallisen kokouksen jälkeen luvassa rento verkostoitumistilaisuus. Varaathan ajan kalenteristasi jo nyt. Kevätkokouksen ilmoittautuminen ja ohjelma julkaistaan myöhemmin!
Haku FIGBC ohjausryhmiin on päättynyt
Kiitos hakijoille! Saimme hieman yli kahdeksankymmentä hakemusta ohjausryhmiin.
Seuraavaksi ehdotus ohjausryhmän kokoonpanosta esitetään FIGBC hallitukselle. Tavoitteena on, että otamme yhteyttä hakijoihin maaliskuun lopussa ja kerromme valinnoista. Tutustu tarkemmin ohjausryhmien toimintaan.
Tutustu Green Building Council Finlandin toimintaan!
Mihin asioihin FIGBC haluaa toiminnallaan vaikuttaa? Mitä jäsenyys tarjoaa sinulle ja työnantajallesi? Järjestämme seuraavan FIGBC:n toimintaa esittelevän infon 8.4.2024. Tämä webinaari on maksuton ja avoin kaikille jäsenyydestä kiinnostuneille tai jo jäseniksi liittyneille.
Tervetuloa uudet jäsenet!
Maaliskuussa FIGBC -verkostoon liittyivät Kijorate Oy ja Catella Asset Management Oy. Tervetuloa!
Yhteistyökumppaniltamme: Millaista robotiikkaa kiinteistö- ja rakentamisalan kiertotalouteen tarvitaan?
Urban Tech Helsinki -haaste toteutetaan Helsingin kaupungin, Aalto-yliopiston, Metropolia ammattikorkeakoulun ja KIRA-kasvuohjelman yhteistyönä. Haastekilpailussa kannustetaan erityisesti startup-yrityksiä ratkaisemaan rakennetun ympäristön kiertotalouden tarpeita. Lue lisää ja ilmoittaudu 27.3. järjestettävään työpajaan tai sovi oma haastatteluaikasi Mia Toivasen kanssa.