28.1.2021

Palaute vuodelta 2020: FIGBC:lle arvosana 8,7

Green Building Council Finland toteutti jäsentyytyväisyyskyselyn vuoden 2020 lopulla ja palautetta on myös kerätty jatkuvasti vuoden aikana. Saamiemme vastausten perusteella arvioimme toimintaamme jatkuvan parantamisen hengessä – toimintamme ja strategiamme ytimessä on tiivis yhteistyö jäsentemme kanssa. Keskiarvo kaikista vuonna 2020 FIGBC:n toiminnalle annetuista yleisarvosanoista on kouluarvosana-asteikolla mitattuna 8,7 (vuonna 2019 8,4). Jäsentyytyväisyyskyselyssä FIGBC:n eri toiminnoista parhaimman […]

Green Building Council Finland toteutti jäsentyytyväisyyskyselyn vuoden 2020 lopulla ja palautetta on myös kerätty jatkuvasti vuoden aikana. Saamiemme vastausten perusteella arvioimme toimintaamme jatkuvan parantamisen hengessä – toimintamme ja strategiamme ytimessä on tiivis yhteistyö jäsentemme kanssa.

Keskiarvo kaikista vuonna 2020 FIGBC:n toiminnalle annetuista yleisarvosanoista on kouluarvosana-asteikolla mitattuna 8,7 (vuonna 2019 8,4). Jäsentyytyväisyyskyselyssä FIGBC:n eri toiminnoista parhaimman arvosanan saivat toimikunnat (9,0) ja viestintä (9,0). Vastaajista 95 % suosittelisi FIGBC:n toimintaa kiinteistö- ja rakennusalalla toimivalle kollegalleen tai toiselle yritykselle. 

Vuosi 2020 toi mukanaan ennalta-arvaamattomia haasteita ja pakotti organisaatiot mukautumaan uudenlaiseen toimintaan. Uudella vuosikymmenellä yritysten ja kaupunkien rooli kestävän rakennetun ympäristön kehittämisessä on yhä tärkeämpi, aktiivisempi ja konkreettisempi. Alla muutamia nostoja jäsentyytyväiskyselyyn vastanneiden FIGBC:n jäsenten toiveista vuodelle 2021:

  • Jatkuva riman nostaminen vähähiilisen rakentamisen saralla
  • FIGBC:n jäsenkunnan laajeneminen myös maantieteellisesti
  • Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja aktiivinen keskustelun ylläpito
  • Enemmän jäsenten puheenvuoroja ja esiintymisiä eri tilaisuuksissa
  • Vuorovaikutteisia ja keskustelevia virtuaalitilaisuuksia, fyysisiä tapaamisia heti tilanteen salliessa

Pyysimme jäsentyytyväisyyskyselyssä vastaajia antamaan meille palautetta risujen ja ruusujen muodossa. Viime vuoden toimintaa kiiteltiin esimerkiksi seuraavissa teemoissa:

  • FIGBC:n toiminta on entistä näkyvämpää ja kuuluvampaa
  • Haasteellisesta tilanteesta huolimatta tekemisen laatu hyvää, jäsenistö saavutettu ja toimikunnat aktiivisia
  • Ammattimaista ja vakuuttavaa toimintaa, jossa on konkretia mukana

Kehitämme toimintaamme jäsentyytyväisyyskyselyn vastauksien perusteella. Koottuja kyselyn risuja ja kehityskohteita:

  • Jäsenkunnan erilaisten toimijoiden laajempi huomiointi
  • Suomen ja suomalaisten yritysten nostaminen kansainvälisesti

Kiitämme lämpimästi kaikkia palautetta antaneita

Saimme vuoden 2020 aikana yhteensä 92 eri palautetta toiminnastamme. Olemme lukeneet ja käsitelleet kaikki jäsentyytyväisyyskyselyn vastaukset sekä muut palautteet ja suunnitelleet toimintamme kehittämistä niiden pohjalta. Työskentely jäsentemme toiveisiin vastaamiseksi on jo aloitettu ja toivomme onnistuvamme parantamaan toimintaamme jäsenistöä yhä paremmin tyydyttäväksi. Otamme erittäin mielellämme vastaan ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi milloin vain – jos mieleesi nousee jokin kehittämiskohde, ole rohkeasti yhteydessä!

Lisätietoja: Mikko Nousiainen (etunimi.sukunimi@figbc.fi, +358 40 525 8440)

Muita julkaisuja ja oppaita

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun