Ympäristöluokitukset

Kiinteistö- ja rakennusala on aiheuttamiensa vaikutusten seurauksena merkittävässä asemassa ympäristötavoitteiden saavuttamisessa. Rakennuksemme tuottavat kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä ja kuluttavat noin 40 % käyttämästämme energiasta. Rakennuskantamme kestävyys onkin siis avaintekijä ympäristötavoitteidemme toteuttamisessa.

Ympäristösertifiointijärjestelmät perustettiin työkaluiksi kiinteistöjen ympäristötehokkuuden mittaamiseen, todentamiseen ja vertailtavuuden mahdollistamiseen. Paitsi todennetusti ympäristöystävällisten rakennusten tunnistamisen, sertifioinnit mahdollistavat myös kiinteistöjen vertailun keskenään. Kiinteistöjen sertifiointiprosessi varmistaa hankkeeseen kestävän kehityksen mukaisen ajattelun läpi projektin. Sertifiointiin oleellisena osana kuuluva ulkopuolinen arviointi varmistaa, että rakennus suunnitellaan, rakennetaan ja toimii tarkoituksenmukaisesti.

Saavutettu ympäristösertifikaatti viestii aina vahvasti rakennuksen omistajan ympäristömyönteisyydestä. Yritykset ja organisaatiot ympäri maailman käyttävätkin sertifiointeja parantamaan rakennustensa tehokkuutta, säästämään kustannuksia ja maapallon rajallisia resursseja. Ympäristösertifiointi on myös luotettu tapa todentaa myytävän kohteen vastuullisuutta ja hallita riskejä kiinteistökaupan yhteydessä.

Green Building Council Finlandin asiantuntijaryhmät

Green Building Council Finlandin asiantuntijaryhmät ovat oman ydinosaamisensa ammattilaisista koostuvia ryhmiä, jotka keskittyvät valitun teeman edistämiseen Suomessa. Asiantuntijaryhmissä jaetaan tietoa ryhmän jäsenten kesken sekä koko toimialalle. Tarvittaessa asiantuntijaryhmät vaikuttavat osaamisen, tiedon tai toiminnan laadun kehittämiseen myös lausuntojen, kannanottojen ja mielipidekirjoitusten kautta.

Tutustu BREEAM Infra, LEED, BREEAM Assessor ja WELL -asiantuntijaryhmiin.

 

Lisätietoja

Elina Samila

Kestävän kehityksen asiantuntija

elina.samila@figbc.fi

+358 40 5622 775

Elina työskentelee järjestön kiertotaloushankkeissa ja osallistuu toimialan muihin kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä edistäviin projekteihin. Elinan erityisosaamista ovat toimitilojen vastuullisuus sekä kiinteistöjen ja infrahankkeiden ympäristöluokitukset.

Siirry takaisin sivun alkuun