Tuota uutta tietoa alalle

FIGBC:n jäsenet edustavat kiinteistö- ja rakennusalaa laajasti ja heillä on erilaisia tarpeita: johtaa toimialan kestävyyssiirtymää, oppia lisää ja verkostoitua, sekä profiloitua asiantuntijana ja tuottaa alalle yhteistä näkemystä.

Toki tiiviistä työryhmätyöskentelystä saa myös organisaatiokohtaista ja henkilökohtaista hyötyä: käytännön ratkaisuja ensimmäisten joukossa ja arvokkaita asiantuntijakontakteja. Liity myös FIGBC jäsenfoorumeihin. Foorumin jäsenenä saat parhaiten tiedon perustettavista työryhmistä ja pääset mukaan vaikuttamaan alan kehitykseen.

Käynnissä olevat työryhmät

BREEAM infra

BREEAM infran työryhmä valmistelee ohjetta infrahankkeiden hankesuunnitteluvaiheeseen sisällytettävistä selvityksistä ja suunnitelmista, joilla varmistetaan vastuullisuuden huomioiminen. Samalla luodaan valmiudet BREEAM Infrastructure sertifiointiin. Tavoitteena on synnyttää asiantuntijaverkosto, jossa jaetaan tietoa käynnissä olevista hankkeista, parhaista käytänteistä. Työryhmä toimii myös yhteistyötahona BRE:n suuntaan.

Elina Samila, Green Building Council Finland

Työryhmässä mukana: AFRY Finland Oy, A-Insinöörit Oy, Arkance Systems Finland Oy, CirEco Finland Oy, Destia Oy, Fira Rakennus Oy, Flou, Helsingin kaupunki, Kreate Oy, NRC Group Finland Oy, Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy, Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy, Skanska Oy, Sweco Finland Oy, Tikkurila Oyj, Vison Oy, WSP Finland Oy, YIT Oyj

Toimintansa päättäneet työryhmät

Tilasuunnittelun hiilijalanjäljen arviointiohje

Tyypillisesti todetaan, että rakennuksen elinkaaren ilmastovaikutuksista merkittävimmät ovat runkorakenteiden valmistamisen päästöt ja rakennuksen energiankäyttö. Kuitenkin tilatyypistä riippumatta niin hotellit, toimistot, liiketilat kuin asunnot remontoidaan ja päivitetään useaan kertaan rakennuksen elinkaaren aikana. Toistuvat tilamuutokset voivat niin ikään kumuloitua merkittäviksi päästölähteiksi, joita ei tyypillisesti huomioida osana elinkaariarviointia. Tämän takia on tärkeää, että myös tilasuunnittelua ja tilamuutoksia voitaisiin ohjata vähähiiliseksi.
Green Building Council Finland on yhdessä jäsenistönsä kanssa on laatimassa menetelmää tilamuutoshankkeiden vähähiilisyyden arvioimiseksi.
Tutustu Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeeseen.

Elina Samila, Green Building Council Finland

Työryhmässä mukana: Aisti Corporation Oy, Suunnittelutoimisto Amerikka Oy, Antilooppi Management Oy, Castellum, TR Ekorakenne Oy, Suunnittelutoimisto Fyra Oy, Granlund Oy, Greenled Oy, Realaizer/Haahtela-kehitys Oy, JKMM Arkkitehdit, Kiilto Oy, Kohina Oy, Luomoa Oy, Materialisting Oy, Mint & More Creative, MUUAN Oy, One Click LCA Ltd, Ramboll Finland Oy, Senaatti-kiinteistöt, YIT Oyj, Ylva Palvelut Oy, Noste.io

Toiminnassa noudatetaan FIGBC:n kokousohjetta kilpailullisten tekijöiden näkökulmasta (pdf, hyväksytty 25.3.2021)

Siirry takaisin sivun alkuun