Tapahtumat

Uudet asetukset ja EU-taksonomia -webinaari FIGBC jäsenille

Tässä vain Green Building Council Finlandin jäsenille varatussa tietoiskussa FIGBC:n asiantuntijat kertovat tilannepäivityksen uusista asetuksista sekä EU-taksonomiasta. Uuden rakentamislain suurin muutos aiempaan on ilmastonmuutoksen hillinnän tuominen osaksi rakentamisen lainsäädäntöä. Jatkossa…

perjantai 1.12.2023

10:00 - 11:30

Microsoft Teams webinaari

Maksuton, varattu vain FIGBC jäsenille

Ilmoittaudu webinaariin

Tässä vain Green Building Council Finlandin jäsenille varatussa tietoiskussa FIGBC:n asiantuntijat kertovat tilannepäivityksen uusista asetuksista sekä EU-taksonomiasta.

Uuden rakentamislain suurin muutos aiempaan on ilmastonmuutoksen hillinnän tuominen osaksi rakentamisen lainsäädäntöä. Jatkossa laki ohjaa rakentamaan vähähiilisesti, eli huomioimaan rakennuksen koko elinkaaren. Käytännössä tämä tapahtuu uuden lain nojalla myöhemmin annettavilla asetuksilla rakennuksen ilmastoselvityksestä, materiaaliselosteesta ja hiilijalanjäljen raja-arvoista. Lisäksi vähähiilisen rakentamisen säädöskehitystä täydennetään rakennusten elinkaariominaisuuksia säätelevällä lailla. Tavoitteena on, että rakennus suunnitellaan elinkaariominaisuuksiltaan ekologiseksi ja tavoitteelliselta tekniseltä käyttöiältään pitkäikäiseksi.

EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmän eli taksonomian tarkoituksena on määritellä yhteisesti, mitkä toiminnot voidaan katsoa kestäviksi. Kiinteistö- ja rakennusalan toiminta on suurelta osin taksonomiakelpoista toimintaa, sillä ala on äärimmäisen energia-, resurssi- ja päästöintensiivinen, eikä ilmastotavoitteita voida saavuttaa ilman alan merkittävää muutosta. Toimialalle siis kanavoituu runsaasti investointirahaa. Mutta sitä myönnetään vain taksonomianmukaiselle toiminnalle. Taksonomia kehittyy jatkuvasti, missä mennään nyt?

Tervetuloa webinaariin!

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun