5.9.2022

Vauhdita kestävyysmurrosta: Hae Green Building Council Finlandin hallituksen jäseneksi!

Vaalitoimikunnan ilmoitus: Green Building Council Finlandin syyskokouksessa 29.11.2022 täydennetään yhdistyksen hallitusta. Hallitukseen valittavien henkilöiden valintaa valmistelee kevätkokouksessa valittu vaalitoimikunta. Vaalitoimikunnan tehtävä on valmistella yhdistyksen kokouksen henkilövalinnat siten, että ehdotus toimielinten kokoonpanoksi kattaa mahdollisimman tasapuolisesti koko rakennetun ympäristön toimialan. Vaalitoimikunnassa vuonna 2022 toimivat: Ota yhteyttä vaalitoimikunnan puheenjohtajaan! Jos olet kiinnostunut FIGBC:n hallitustehtävistä ja toiminnan kehittämisestä tai […]

Vaalitoimikunnan ilmoitus:

Green Building Council Finlandin syyskokouksessa 29.11.2022 täydennetään yhdistyksen hallitusta. Hallitukseen valittavien henkilöiden valintaa valmistelee kevätkokouksessa valittu vaalitoimikunta.

Vaalitoimikunnan tehtävä on valmistella yhdistyksen kokouksen henkilövalinnat siten, että ehdotus toimielinten kokoonpanoksi kattaa mahdollisimman tasapuolisesti koko rakennetun ympäristön toimialan.

Vaalitoimikunnassa vuonna 2022 toimivat:

  • Antti Kerppola, Sfääri, vaalitoimikunnan puheenjohtaja​
  • Pekka Metsi, Granlund​
  • Kari Kokkonen, Technopolis​
  • Riitta Juutilainen, Senaatti-kiinteistöt​
  • Heidi Launo, Evli-Rahastoyhtiö​
  • Petri Suutarinen, Finreim

Ota yhteyttä vaalitoimikunnan puheenjohtajaan!

Jos olet kiinnostunut FIGBC:n hallitustehtävistä ja toiminnan kehittämisestä tai haluat ehdottaa henkilöitä hallitukseen, ota yhteyttä vaalitoimikunnan puheenjohtaja Antti Kerppolaan. antti.kerppola(at)sfaari.fi.

​Hallituksen tehtävät

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä vähintään 4 ja enintään 10 muuta varsinaista jäsentä.  Hallituksen jäsenet valitaan kolmen kalenterivuoden mittaiseksi toimikaudeksi. Uuden hallituksenjäsenen toimikausi alkaa syyskokouksen jälkeisen tammikuun alussa.

Hallituksen jäsenet valitaan tehtäväänsä 3 vuodeksi kerrallaan. Hallitus vastaa yhdistyksen strategiasta ja taloudesta ja hyväksyy sekä erottaa jäsenet.

Hallituksen kokoonpano 2022

  • Anne Kaiser, Vastuullisuuspäällikkö, Saint-Gobain Finland Oy (puheenjohtaja) [erovuorossa]
  • Pasi Suutari, Kiinteistöjohtaja, SOK (varapuheenjohtaja)
  • Niina Nurminen, Rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen [erovuorossa]
  • Matti Kuronen, Liiketoimintajohtaja, Pohjola Rakennus [erovuorossa]
  • Mikko Heikkinen, Toimitusjohtaja, UKI Arkkitehdit [erovuorossa]
  • Kaisa-Reeta Koskinen, Projektinjohtaja, Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma, Helsingin kaupunki
  • Anna Tiri, Suomen ja Baltian kunnossapitoliiketoiminnan johtaja, KONE Suomi ja Baltia
  • Petri Valkama, Johtaja ja osakas, NREP
  • Jukka Viitanen, Head of Sustainability, NRC Group ASA
  • Liisa Jäätvuori, Johtaja, kestävä kehitys ja uudet palvelut, A-Insinöörit
  • Ville Reinikainen, Energiatoimialan johtaja, Granlund

Muita julkaisuja ja oppaita

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun