4.4.2023

Green Building Council Finlandin kevätkokous ja strategiastartti 

Green Building Council Finland ry. on yleishyödyllinen yhdistys, joten toimintaamme ohjaavat vuosikokoukset. Yhdistyksen vuosikokouksissa valitaan Green Building Council Finlandin hallitus ja sen puheenjohtajat sekä vaalitoimikunta ja vahvistetaan mahdolliset sääntömuutokset. Vuosikokouksissa myös hyväksytään vuosittain toimintasuunnitelma ja budjetti, sekä vahvistetaan tilinpäätös ja myönnetään vastuuvapaus.  Pasi Suutari, hallituksen puheenjohtaja avasi yhdistyksen kevätkokouksen 28.3.2023 ja toimi myös kokouksen puheenjohtajana.   […]

Green Building Council Finland ry. on yleishyödyllinen yhdistys, joten toimintaamme ohjaavat vuosikokoukset. Yhdistyksen vuosikokouksissa valitaan Green Building Council Finlandin hallitus ja sen puheenjohtajat sekä vaalitoimikunta ja vahvistetaan mahdolliset sääntömuutokset. Vuosikokouksissa myös hyväksytään vuosittain toimintasuunnitelma ja budjetti, sekä vahvistetaan tilinpäätös ja myönnetään vastuuvapaus. 

Pasi Suutari, hallituksen puheenjohtaja avasi yhdistyksen kevätkokouksen 28.3.2023 ja toimi myös kokouksen puheenjohtajana.  

Vaalitoimikunta

Vaalitoimikunnan tehtävänä on valmistella yhdistyksen kokouksen henkilövalinnat. Vaalitoimikunnan kokoonpanoksi kokous vahvisti: 

  • Anne Kaiser, Saint-Gobain Finland, vaalitoimikunnan puheenjohtaja 
  • Antti Kerppola, Sfääri 
  • Pekka Metsi, Granlund 
  • Riitta Juutilainen, Senaatti-kiinteistöt 
  • Heidi Tilli, Evli-Rahastoyhtiö 
  • Petri Suutarinen, Finreim 

Green Building Council Finlandin vuosi 2022 

Viestintäpäällikkö esitteli vuosikertomuksen ja järjestöpäällikkö tilinpäätöksen ja tilintarkastajien lausunnon vuodelta 2022. Kokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. 

Lataa ja tutustu Green Building Council Finlandin vuosikertomukseen 2022

  • Yhdistyksen kevätkokous järjestettiin 22.3.2022 ja syyskokous 29.11.2022. 
  • Yhdistyksen hallitus kokoontui kymmenen kertaa. Hallituksen puheenjohtajana toimi Anne Kaiser ja varapuheenjohtajana Pasi Suutari. 
  • Yhdistyksen syyskokouksessa valittiin kolme uutta hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle 
  • Yhdistyksen palveluksessa oli kymmenen henkilöä, keskimääräinen henkilövahvuus yhdeksän 
  • Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa 310 jäsentä. Vuoden aikana yhdistykseen liittyi 58 uutta jäsentä ja jäsenlistalta poistui 14 jäsentä. 
  • Kansainvälisessä yhteistyössä painotus oli World Green Building Councilin Eurooppaverkoston eli ERN-työhön. 
  • Suomalainen Ilari Aho, Uponor, toimi World GBC:n hallituksen puheenjohtajana. 
  • Green Building Council Finlandin projektit valittiin niin, että ne edistivät kiertotaloutta, vähähiilistä rakentamista ja rakennetun ympäristön hiilineutraaliutta. 
  • Yhdistys järjesti kolme koulutusta, joihin osallistui 47 henkeä. 
  • Lisäksi muihin yhdistyksen osallistui yli 500 henkeä. 
  • Green Building Council Finland julkaisi yhteensä 15 erilaista julkaisua, yhden verkkokurssin, aloitti podcast-tuotannon ja jatkoi viestintäyhteistyötä sekä jäsenien että eri medioiden kanssa. 

Strategiatyöpaja starttasi seuraavan strategiakauden suunnittelun 

Kuluvan vuoden aikana Green Building Council Finland laatii uuden strategian. Vaikka nykyinen strategiamme on osoittautunut hyväksi ja toimivaksi muun muassa painopisteidensä osalta, lähdemme uuden strategian laadintaan avoimin mielin. Työpajassa käytiin läpi katsaus toimialan nykytilaan sekä toimiston ennakointiprosessin tuloksena laaditut tulevaisuusvisiot. Katsauksen jälkeen keskusteltiin järjestön toiminnan tarkoituksesta sekä aloitettiin keskustelu tulevan strategiakauden painotuksista. 

Katso tallenne ja osallistu keskusteluun 18.4. mennessä. 

Muita julkaisuja ja oppaita

Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Green Building Council Finlandin julkaisema kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus paljastaa: kestämättömyys ei kannata.

Rakentamisen luontosanakirja

Kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisille laadittu Rakentamisen luontosanakirja selkeyttää alan luontosanastoa. Ota termit haltuun!

Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva – Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi

Granlundin laatima selvitys: Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten kokonaiskuva - Korjausrakentamisen, purkamisen ja tilanmuutoshankkeiden päästöjen arviointi.

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytila 2024

Kaupunkien viherrakenteen suunnittelun nykytilakatsauksessa on tunnistettu viherrakenteen vahvistamisen pullonkauloja maankäytön suunnittelussa sekä hahmotettu alueellisen viherkertoimen merkitystä näille. Katsaus on laadittu osana ARVO – viherrakenteen vahvistaminen kaupunkien maankäytön suunnittelussa –hanketta.

Indicator for Circular construction – The role of public procurement

How to include circular construction criteria in public procurement? This study has been conducted using a combination of desk research and interviews.

Policy Pathways for Fostering Circular Transition in Construction in the Nordic Region

Executive Report seeks to synthesise the essential findings from Nordic Networks for Circular Construction (NNCC) -project.

Accelerate Circular Construction – Recommendations for Public Authorities

As a part of a transition to more sustainable, circularity is gaining more and more attention from the Nordic construction sectors.

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kestävyyden kuntotarkastus logo

Kuntotarkastus paljastaa: Kestämättömyys ei kannata.

Lue ja lataa Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Lue ja lataa

Siirry takaisin sivun alkuun