icon330-kt

Kiertotalous

Kiinteistö- ja rakennusala näkee kiertotaloudessa suurta potentiaalia – myös uusien liiketoimintamahdollisuuksien kannalta. Rakennusala käyttää maailmanlaajuisesti n. 40 % kaikista maailman raaka-aineista ja aiheuttaa 1/3 kasvihuonekaasupäästöistä. Kiertotalous vähentää sekä uusien raaka-aineiden tarvetta että kasvihuonekaasupäästöjä, joten siihen siirtymiseen kannustetaan vahvasti niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

GBC Finland haluaa konkretisoida rakennetun ympäristön kiertotalouteen liittyvät mahdollisuudet ja auttaa toimijoita siirtymään sanoista tekoihin kiertotalouden toteuttamisessa.

Sitran WCEF2019 konferenssin sivutapahtuma / Sitra’s WCEF2019 Conference side event 5.6.2019

Kiertotalouden superviikkoa vietettiin 3.-7.6.2019. Kiertotalouden vuosittainen huipputapahtuma The World Circular Economy Forum 3.-5.6.2019 toi esiin maailman parhaita kiertotalousratkaisuja, yhdisti kiertotalouden parissa työskentelevät yritykset, asiantuntijat sekä päättäjät ja vauhditti YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista kiertotalouden keinoin.

 

5.6.2019 järjestetyn virallisen WCEF2019 sivutapahtuman Kiertotalous ja rakentaminen yhteistyökumppaneina toimivat Green Building Council Finland, Sitra ja ympäristöministeriö.

 

Kiertotaloussprintin 5.6.2019 esitetyt julkaisut

 

Hae viestisi tueksi sosiaalisen median kuvituskuvia täältä

 

Aamupäivän osuus (en)/Morning session (in English)
Katso video

Iltapäivän osuus (fi)/Afternoon session (in Finnish)

Katso video

Projektit

Julkaisut

Alan kuulumiset

KIRA-alan KiertotalousSprintti (2018–2019)

Mistä oikein puhutaan, kun puhutaan kiertotaloudesta kiinteistö- ja rakennusalalla? Kiertotaloussprintissä kutsumme laajasti kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita, yrityksiä, tutkijoita ja kuntien edustajia kehittämään yhdessä ymmärrystä aiheesta ja valjastamaan kiertotalouden hyödyt kestäväksi liiketoiminnaksi alalle.

Kiertotaloussprintti yhdistää kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita, yrityksiä, tutkijoita ja kuntien edustajia kehittämään yhdessä ymmärrystä kiertotaloudesta sekä valjastamaan kiertotalouden hyödyt kestäväksi liiketoiminnaksi. Hanketta koordinoi Green Building Council Finland ja sen rahoittaa Sitra. Hanke alkoi maaliskuussa 2018 ja tulokset esitellään marraskuussa 2018. Vuonna 2019 Kiertotaloussprintti jalkauttaa hyviä käytäntöjä KIRA-alalle. Kiertotaloussprintti määrittelee alan kiertotaloustavoitteet sekä keinot niihin pääsemiseksi. Kiertotaloussprintin tavoitteena on sysätä liikkeelle muutos.

KiertotalousSprintin julkaisut

Rakentamisen kiertotalouden ajankohtaispäivät, aineistot

Missä mennään?

  • Keväällä 2018 yli 60 alan asiantuntijaa osallistui kahteen työpajaan määrittelemään kiertotalouden merkitystä ja tavoitteita alalle.
  • Työpajojen tuloksena syntyi julkaisu ”Näin rakennamme kiertotaloutta – Seitsemän tavoitetta kiertotalouden saavuttamiseksi kiinteistö- ja rakentamisalalla”
  • Työ jatkuu seitsemässä asiantuntijaryhmässä, jotka kehittävät toimintamalleja tavoitteisiin pääsemiseksi (lisätietoja ryhmistä alla).
  • Keskustelua KIRA-alan kiertotaloudesta käydään nyt aktiivisesti sähköisellä keskustelualustalla (Yammer).
  • Marraskuussa 2018 järjestetään tulosseminaari, jossa kerrotaan kehitystyön tuloksista ja luodaan katsaus käynnissä oleviin ja uusiin hankkeisiin.
  • Tuloksia jalkautettiin alalle keväällä 2019.

Miten mukaan?

Kiertotaloussprintti on avoin kaikille alan toimijoille ja aiheesta kiinnostuneille! Voit osallistua keskusteluun Yammerissa tai tulla mukaan johonkin asiantuntijaryhmään viemään tavoitteita kohti käytäntöä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Jessica Karhuun (etunimi.sukunimi@figbc.fi).

Lisätietoja

  • Ota yhteyttä: Jessica Karhu (etunimi.sukunimi@figbc.fi)