World Green Building Week

Kansainvälinen World Green Building Week (WGBW) on kestävän rakennetun ympäristön vuosittainen teemaviikko, joka kannustaa alan toimijoita yhteiseen viestintään aiheen tiimoilta. Week järjestetään aina syyskuun viimeisellä viikolla.

World Green Building Week on FIGBC:n jäsenille erinomainen paikka esitellä omaa osaamistaan ja kestävyyden parhaita onnistumisia, sekä Suomessa että kansainvälisen WorldGBC-verkostomme kautta ympäri maailman.

World Green Building Week 2021 järjestetään 20. - 24.9.

 Stay tuned for  #WGBW2021

Kansainvälinen World Green Building Week (WGBW) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Vuonna 2021 Green Building Week järjestetään 20. – 24.9.2021.

Tämä vuosikymmen on ratkaiseva aika puuttua ilmastokriisiin

Juuri nyt on käynnissä lukemattomia hankkeita, jotka voivat tehdä kiinteistö– ja rakennusalasta globaalien kestävyyskysymysten ratkaisijan. Suomalaiset yritykset ja organisaatiot ovat tämän globaalin muutoksen etujoukoissa. Nykyisellä hiilipäästöjen vauhdilla ilmasto lämpenee 1,5 astetta jo ennen vuotta 2030 ja 2,0 astetta vuoteen 2035 mennessä. Rakennukset kuluttavat valtaosan maailman energiasta ja niiden osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on yli kolmasosa.

Meillä rakentamisen ja kiinteistöalan edustajilla on valtava mahdollisuus ja jopa velvollisuus tehdä osamme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. On aika siirtyä sanoista tekoihin.

päivää World Green Building Weekiin - tule mukaan!

Kuinka osallistua World Green Building Weekiin?

Voit osallistua Weekiin ja tehdä sitä näkyväksi omalle organisaatiollesi sopivalla tavalla – tarjolla on monipuolinen kattaus keinoja näkyä ja vaikuttaa. World Green Building Week on GBC:n jäsenille erinomainen paikka esitellä omaa osaamistaan ja kestävyyden parhaita onnistumisia sekä Suomessa että kansainvälisen WorldGBC-verkostomme kautta ympäri maailman. Keinoja osallistua ovat esimerkiksi

  • Kampanjan teemojen esiin tuominen viestinnässä valmiita materiaaleja hyödyntämällä
  • Teemaviikon ohjelmaan osallistuminen ja/tai oman ohjelman järjestäminen
  • Rekisteröi tapahtumasi osaksi World Green Building Weekiä
  • Hiilijalanjäljen laskentaan ja rakennusten hiilineutraaliin energiankäyttöön sitoutuminen
  • Seuraa kanaviamme ja pysy kuulolla teemaviikon tarkentuvasta ohjelmasta ja uusista materiaaleista
 

Weekin tapahtumat julkaistaan tälle sivulle – seuraa meitä!

 

World Green Building Week 2020

World Green Building Week 2020: Act On Climate

#RatkaisunVuosi #ActOnClimate #WGBW2020


Kansainvälinen World Green Building Week (WGBW) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Vuonna 2020 Green Building Week järjestettiin 21. – 25.9.2020.

Vuoden 2020 teema #ActOnClimate haastaa rakennusalan, päätöksentekijät ja hallitukset ryhtymään kiireellisiin toimiin nollahiilirakennusten eteen. Suomessa tunnisteena toimii lisäksi #RatkaisunVuosi.
Tämä vuosikymmen on ratkaiseva aika puuttua ilmastokriisiin

Juuri nyt on käynnissä lukemattomia hankkeita, jotka voivat tehdä kiinteistö– ja rakennusalasta globaalien kestävyyskysymysten ratkaisijan. Suomalaiset yritykset ja organisaatiot ovat tämän globaalin muutoksen etujoukoissa. Nykyisellä hiilipäästöjen vauhdilla ilmasto lämpenee 1,5 astetta jo ennen vuotta 2030 ja 2,0 astetta vuoteen 2035 mennessä. Rakennukset kuluttavat valtaosan maailman energiasta ja niiden osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on yli kolmasosa.

Meillä kiinteistöalan edustajilla on valtava mahdollisuus – ja jopa velvollisuus – tehdä osamme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. On aika siirtyä sanoista tekoihin.

Tukea nollahiilirakennuksille osoitettiin allekirjoittamalla WorldGBC:n Call to Action -julkilausuma 11.9.2020 mennessä.

Kolmijakoinen kampanjateema

Yhteisöt – Nollahiilirakennukset tukevat terveellisempää ja kestävämpää rakennettua ympäristöä, luomalla kukoistavia ja kestäviä yhteisöjä.
Planeetta – Rakennusten osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on yli kolmasosa. Vähähiiliset rakennukset ovat nopea keino vähentää rakennetun ympäristön hiilidioksidipäästöjä tilanteessa, jossa ilmastonmuutos uhkaa maapallomme elinkelpoisuutta.
Talous – Edelläkävijyys ilmastoratkaisuissa on mahdollisuus Suomelle ja tukee työpaikkojen syntymistä ja vientiä. Koronakriisin jälkeisten elvytystoimien tulee vauhdittaa siirtymää kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa.

 

World Green Building Week 2019

World Green Building Week 2019: BuildingLife

Kansainvälinen World Green Building Week (WGBW) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Vuonna 2019 Green Building Week järjestettiin 23. – 29.9.2019.

Tämän vuoden World Green Building Week -teemalla etsittiin ratkaisuja luoda kestävää, terveellistä ja ilmastonmuutokseen sopeutuvaa ja sitä hillitsevää rakennettua ympäristöä. Teema #BuildingLife keskittyy hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen rakennuksen elinkaaren eri vaiheissa. Haluamme korostaa ympäristöystävällisen rakennustuotannon välttämättömyyttä: suunnittelu, rakentaminen, käyttö, purkaminen ja uudelleen käyttö ovat vaiheita rakennuksen elinkaaressa, joilla voidaan saada merkittävää muutosta niin rakennusten kuin rakennusmateriaalien suhteen.

Kannustamme jokaista yksilöä ja yritystä tekemään lupauksen siitä, miten vähentää hiilidioksidipäästöjä toiminnan tehostamisella ja parannuksilla, tavoitteena kestävä ja joustava rakennettu ympäristö.

Erinomainen mahdollisuus kertoa edelläkävijyydestä

World Green Building Week on FIGBC:n jäsenille erinomainen paikka esitellä omaa osaamistaan ja kestävyyden parhaita onnistumisia sekä Suomessa että kansainvälisen WorldGBC-verkostomme kautta ympäri maailman.

Green Building Council Finland korosti viikon aikana vähähiilistä rakentamista ja rakennuksen käytönaikaisia parannuksia. Julkistamme viikolla uudistuneen vähähiilisen rakentamisen referenssipankkimme, joka tulee toimimaan inspiraation lähteenä alalle ja kannustamaan rakennetun ympäristön toimijoita vähäpäästöisiin ratkaisuihin.

Join us for World Green Building Weeks