World Green Building Week

Kansainvälinen World Green Building Week (WGBW) on kestävän rakennetun ympäristön vuosittainen teemaviikko, joka kannustaa alan toimijoita yhteiseen viestintään aiheen tiimoilta. Week järjestetään aina syyskuun viimeisellä viikolla.

World Green Building Week on GBC:n jäsenille erinomainen paikka esitellä omaa osaamistaan ja kestävyyden parhaita onnistumisia, sekä Suomessa että kansainvälisen WorldGBC-verkostomme kautta ympäri maailman.

World Green Building Week 2020: Act On Climate

 #RatkaisunVuosi #ActOnClimate #WGBW2020

Kansainvälinen World Green Building Week (WGBW) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Vuonna 2020 Green Building Week järjestetään 21. – 25.9.2020.

Vuoden 2020 teema #ActOnClimate haastaa rakennusalan, päätöksentekijät ja hallitukset ryhtymään kiireellisiin toimiin nollahiilirakennusten eteen. Suomessa tunnisteena toimii lisäksi #RatkaisunVuosi.

Tämä vuosikymmen on ratkaiseva aika puuttua ilmastokriisiin

Juuri nyt on käynnissä lukemattomia hankkeita, jotka voivat tehdä kiinteistö– ja rakennusalasta globaalien kestävyyskysymysten ratkaisijan. Suomalaiset yritykset ja organisaatiot ovat tämän globaalin muutoksen etujoukoissa. Nykyisellä hiilipäästöjen vauhdilla ilmasto lämpenee 1,5 astetta jo ennen vuotta 2030 ja 2,0 astetta vuoteen 2035 mennessä. Rakennukset kuluttavat valtaosan maailman energiasta ja niiden osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on yli kolmasosa.

Meillä kiinteistöalan edustajilla on valtava mahdollisuus ja jopa velvollisuus tehdä osamme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. On aika siirtyä sanoista tekoihin.

Anna näkyvä tukesi nollahiilirakennuksille ja osoita edelläjäkävijyytesi allekirjoittamalla WorldGBC:n Call to Action -julkilausuma 11. syyskuuta mennessä. Julkilausuma on loistava mahdollisuus näyttää organisaationne ja koko alan tahtotila vähähiilisyyteen siirtymiseksi.

Kampanjateema on kolmijakoinen:

 1. Yhteisöt – Nollahiilirakennukset tukevat terveellisempää ja kestävämpää rakennettua ympäristöä, luomalla kukoistavia ja kestäviä yhteisöjä.
 2. Planeetta – Rakennusten osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on yli kolmasosa. Vähähiiliset rakennukset ovat nopea keino vähentää rakennetun ympäristön hiilidioksidipäästöjä tilanteessa, jossa ilmastonmuutos uhkaa maapallomme elinkelpoisuutta.
 3. Talous – Edelläkävijyys ilmastoratkaisuissa on mahdollisuus Suomelle ja tukee työpaikkojen syntymistä ja vientiä. Koronakriisin jälkeisten elvytystoimien tulee vauhdittaa siirtymää kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa.

World Green Building Weekin viestit eri tahoille

 • Nollahiilirakennukset ovat nopea keino vähentää rakennetun ympäristön hiilidioksidipäästöjä.
 • Kiinteistöjen hiilineutraaliin energiankäyttöön siirtyminen on yksi tämän vuosikymmenen merkittävimmistä ilmastoteoista.
 • Net Zero Carbon Buildings -sitoumus on konkreettinen keino edistää hiilineutraalia energiankäyttöä kiinteistöissä.
 • Tavoiteltavien ratkaisujen on oltava riittävän kunnianhimoisia. Jokainen rakennushanke tulee tutkia kestävien kriteerien näkökulmasta.
 • Edelläkävijyys ilmastoratkaisuissa on mahdollisuus Suomelle ja tukee työpaikkojen syntymistä ja vientiä. Koronakriisin jälkeisten elvytystoimien tulee vauhdittaa siirtymää kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa.
 • Vähähiilisyys on mahdollisuus liiketoiminnan kehittämiseen. Nyt on korkea aika tarttua nollahiilirakentamisen mahdollisuuksiin.
 • Rakennetun ympäristön käyttäjän tulee vaatia vähähiilistä rakentamista. Kuntien ja kaupunkien asukkaat ovat tärkeässä roolissa rakennetun ympäristön kestävien arvojen asettamisessa.
päivää World Green Building Weekiin - tule mukaan!

Kuinka osallistua World Green Building Weekiin?

Voit osallistua Weekiin ja tehdä sitä näkyväksi omalle organisaatiollesi sopivalla tavalla – tarjolla on monipuolinen kattaus keinoja näkyä ja vaikuttaa. World Green Building Week on GBC:n jäsenille erinomainen paikka esitellä omaa osaamistaan ja kestävyyden parhaita onnistumisia sekä Suomessa että kansainvälisen WorldGBC-verkostomme kautta ympäri maailman. Keinoja osallistua ovat esimerkiksi

 • Kampanjan teemojen esiin tuominen viestinnässä valmiita materiaaleja hyödyntämällä
 • Teemaviikon ohjelmaan osallistuminen ja/tai oman ohjelman järjestäminen
 • Rekisteröi tapahtumasi osaksi World Green Building Weekiä
 • Hiilijalanjäljen laskentaan ja rakennusten hiilineutraaliin energiankäyttöön sitoutuminen
 • Seuraa kanaviamme ja pysy kuulolla teemaviikon tarkentuvasta ohjelmasta ja uusista materiaaleista
 • Juhli kanssamme GBC Finlandin 10-vuotista taivalta torstaina 24.9.2020!
 
Osallistu sparrauswebinaareihimme 26.8. klo 10 tai 1.9. klo 13,  joissa saat vinkkejä ja esimerkkejä, kuinka hyödyntää materiaaleja ja  miten työstää omaa ideaasi eteenpäin. 

Green Building Council Finlandin tapahtumat Weekillä – tervetuloa linjoille!

21.9.2020 | 13.00–16.00 | Hiilineutraalit ratkaisut rakennettuun ympäristöön
22.9.2020 | 11.00–12.30 | Affordable Circular Housing – WCEFonline Side Event organised by OPN SBC
22.9.2020 | 13.00–16.00 | Kestävä aluesuunnittelu -seminaari – Kaupunkien ja maaseudun hiilineutraali tulevaisuus
23.9.2020 | 9.00–10.30 | Kannattaako kiinteistöille hakea ympäristöluokitus?
24.9.2020 | 14.00–15.00 | Etäjuhlat: Green Building Council Finland 10v
25.9.2020 | 13.00–14.00 | Doing WELL under Covid19 -webinar

25.9.2020 | Koko päivä | FIGBC kouluttaa – Hiilijalanjäljen arviointi tulee osaksi rakennushankkeita – oletko valmis?

World Green Building Council järjestää Weekillä sarjan virtuaaliseminaareja teemalla ActingOnClimate. Tilaisuudet ovat avoimia ja veloituksettomia GBC-verkoston jäsenille. Tutustu päivittäiseen seminaaritarjontaan ja tapahtumien huippupuhujiin!

 • Monday 21 September | 13:00 – 14:30 BST #BuildBackBetter
 • Tuesday 22 September | 15:00 – 16:30 BST Enhancing human health with net zero buildings
 • Wednesday 23 September | 13:00 – 14:30 BST Net Zero for Communities, the Planet, and Economies
 • Thursday 24 September | 08:00 – 09:30 BST Bringing Embodied Carbon Upfront
 • Friday 25 September | 13:00 – 14:30 BST Net zero buildings restoring the health of the plane


Weekillä tapahtuu!

Kokosimme tiiviiseen tietopakettiin kaiken, mitä tarvitset ensimmäisellä etapilla kohti Weekiä – ota teemaviikko agendalle ja ole osa ratkaisun vuotta!  ​

Lataa ja hyödynnä viestinnässäsi valmiita materiaaleja

Tutustu WorldGBC:n tarjoamiin Weekin materiaaleihin ja mieti, mikä on teille sopiva tapa edistää ja tuoda esiin kestävän rakennetun ympäristön aiheita. Weekin tiiviistä tietopaketista (ladattavissa yllä) löydät kampanjan tavoitteet, esimerkkejä viestintäkärjistä ja tärkeät päivämäärät, jotka ohjaavat sinua viestintäpolullasi.

Kerro, miten kestävä rakennettu ympäristö toteutuu organisaatiossasi: jaa ajankohtaisia kestävän rakentamisen aiheita ja onnistumisia. Luo aktiivinen julkaisujen sarja liittämällä kaikkiin julkaisuihin Weekin viralliset tunnisteet #RatkaisunVuosi,  #ActOnClimate ja #WGBW2020.

World Green Building Week on maailmanlaajuinen kampanja, jossa toimimme Suomen mittakaavassa korostamalla kansallisia edistysaskeleita ja seuraavia hyppyjä. Monet materiaalit ovat muokattavissa. Lataa materiaalit alta ja hyppää oma loikkasi!

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä: tiina.mykkanen@figbc.fi

Logoja
Nettibanneri
Sosiaalisen median kuvitus
PowerPoint-pohjia
Sähköpostin banneri
WorldGBC:n How to Guide (eng)

World Green Building Week 2019

World Green Building Week 2019: BuildingLife

Tiesitkö, että rakennussektori tuottaa maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä 39 %? Tästä 28 % tulee rakennusten käytönaikaisista elinkaaren vaiheista (lämmitys, jäähdytys ja energiankäyttö). 11 % päästöistä on puolestaan sitoutuneena materiaaleihin ja rakentamisen prosesseihin.

Lisätietoja: Global Status Report

Kansainvälinen World Green Building Week (WGBW) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Vuonna 2019 Green Building Week järjestetään 23. – 29.9.2019.

Tämän vuoden World Green Building Week -teemalla etsimme ratkaisuja luoda kestävää, terveellistä ja ilmastonmuutokseen sopeutuvaa ja sitä hillitsevää rakennettua ympäristöä. Teema #BuildingLife keskittyy hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen rakennuksen elinkaaren eri vaiheissa. Haluamme korostaa ympäristöystävällisen rakennustuotannon välttämättömyyttä: suunnittelu, rakentaminen, käyttö, purkaminen ja uudelleen käyttö ovat vaiheita rakennuksen elinkaaressa, joilla voidaan saada merkittävää muutosta niin rakennusten kuin rakennusmateriaalien suhteen.

Osallistu sparrauswebinaareihimme 15.8. tai 28.8. klo 10-11, joissa saat vinkkejä ja esimerkkejä, kuinka hyödyntää materiaaleja ja  miten työstää omaa ideaasi eteenpäin.

Kannustamme jokaista yksilöä ja yritystä tekemään lupauksen siitä, miten vähentää hiilidioksidipäästöjä toiminnan tehostamisella ja parannuksilla, tavoitteena kestävä ja joustava rakennettu ympäristö.

Erinomainen mahdollisuus kertoa edelläkävijyydestä

World Green Building Week on GBC:n jäsenille erinomainen paikka esitellä omaa osaamistaan ja kestävyyden parhaita onnistumisia sekä Suomessa että kansainvälisen WorldGBC-verkostomme kautta ympäri maailman.

Nettisivumme ja muut viestinnän kanavamme ovat käytössänne viikon ajan (ks. viestintäohje). Haluamme esitellä parhaita onnistumisianne kestävän rakentamisen saralla! Ensisijalla ovat kampanjan teeman myötä rakennettu ympäristö, mutta myös muita kestävän rakentamisen saavutuksia halutaan nostaa mukaan.

Green Building Council Finland korostaa viikon aikana vähähiilistä rakentamista ja rakennuksen käytönaikaisia parannuksia. Julkistamme viikolla uudistuneen vähähiilisen rakentamisen referenssipankkimme, joka tulee toimimaan inspiraation lähteenä alalle ja kannustamaan rakennetun ympäristön toimijoita vähäpäästöisiin ratkaisuihin. Varmista näkyvyytesi ja syötä yrityksesi parhaat referenssit järjestelmään 19.9.2019 mennessä.

Kuinka osallistua WGB Weekiin?

 • Linkkaa omilla nettisivuillasi tälle tapahtumasivustolle.
 • Opi, jaa, ohjaa: kutsu verkostosi ja asiakkaasi tilaisuuksiin ja johdata heidät keskustelemaan sosiaalisen median kanaviin käyttämällä virallisia hashtageja: #BuildingLife #WGBW2019
 • Hyödynnä sosiaalisen median kanavat, tägää meidät postauksiin ja hyödynnä runsasta Weekin kuvitusmateriaalia. Jaamme viestejäsi eteenpäin!
 • Kerro aktiivisestimiten kestävä rakennettu ympäristö teillä toteutuu
 • Haluammeettä jäsentemme projektittuotelanseerauksetpalvelut ja kaikki vastuullinen tekeminen näkyvät kauas
 • Luo aktiivinen julkaisujen sarja liittämällä kaikkiin julkaisuihin weekin tunnisteet: #BuildingLife ja #WGBW2019 ja tarvittavat tägäykset sidosryhmiin.
 • World Green Building Week 2019:n nimissä tehty lupaus​.
 • Esimerkki: “Rakennan parempaa tulevaisuutta lupaamalla vähentää energiankulutustani vuoden aikana 20%.” Ota kuva lupauksestasi ja postaa se hashtagein kanavaasi.​
 • Lisää esimerkkejä löydät viikon aikana Twitter-tililtämme.
 • Kannusta asiantuntijat kirjoittamaan blogeja tai tietoiskuja Weekin teemoista.
 • Kerro uusimmista tutkimuksista ja raporteistajotka viestivät vähähiilisen rakennetun ympäristön kasvusta.
 • Muutama lause tehdystä yhteistyöstä asiakkaasi sitaattina tai postauksena kertoo jo olennaisen
 • Yhdessä GBC Finlandin kanssa järjestetty tapahtuma.
 • Osallistu tapahtumaan ja viesti aktiivisesti ohjelmasta ja syntyvistä oivalluksista.
 • Ota meihin yhteyttä viimeistään:
  • 15.8.2019jos haluat osallistua kanssamme tapahtuman järjestämiseen
  • 9.9.2019, jos haluat jakaa aineistoanne viestintäkanaviimme.
 • Hyödynnä liikkuvan kuvan huomioarvo. Valittavanasi on elinkaaren eri vaiheisiin sopivia klippejä.
 • Lataa viestintäohje ja jaa se yhteistyökumppaneillesi ja asiakkaillesi.
 • Ota yhteyttä ja ideoidaan yhdessä Weekin viestintää!

Olemme koonneet viestintäohjeen (alla), josta löydät kampanjan tavoitteet, esimerkkejä viestintäkärjistä ja tärkeät päivämäärät, jotka ohjaavat sinua weekin viestintäpolulla. Week on maailmanlaajuinen kampanja, jossa toimimme Suomen mittakaavassa korostamalla kansallisia edistysaskeleita ja seuraavia hyppyjä. Hyppää oma loikkasi!

Viestintä:

GBC Finlandin alustava tapahtuma-aikataulu World Green Building Weekin aikana

Päivitetty 10.9.2019